Ara llegint
De la Concha reitera al ministre Planas la petició de la reserva marina de s’Illeta, a la costa de Sóller

De la Concha reitera al ministre Planas la petició de la reserva marina de s’Illeta, a la costa de Sóller

De la Concha reitera al ministre Planas la petició de la reserva marina de s'Illeta, a la costa de Sóller

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha reiterat aquest dimecres al ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, la petició de la reserva marina de s’Illeta, a Sóller. Ha estat durant el transcurs del Consell Consultiu de Política Agrícola i Pesquera, celebrat a Madrid. De la Concha li ha entregat material divulgatiu de la reserva marina, i fins i tot, una camiseta reivindicativa.

La petició es fa a Madrid perquè les aigües d’aquesta reserva marina, situada al ponent de la Serra de Tramuntana, són exteriors i, per tant, de competència estatal, segons han explicat des de la conselleria.

El club nàutic de Sóller i la Confraria de Pescadors de Sóller impulsaren la creació d’aquesta reserva l’any 2009 i des d’aleshores s’han realitzat nombroses activitats. Aquesta plataforma ha comptat amb el suport de la societat civil, amb associacions i entitats, també de la ciutadania i de les institucions, com l’organisme competent en pesca i la unanimitat de l’Ajuntament de Sóller en el moment de la presentació.

De la Concha ha explicat al ministre que suposaria recuperar molta biodiversitat i millorar l’activitat pesquera i de busseig. «És una petició que ha sortit de Sóller, amb el suport de tots els sectors, i li he transmès la necessitat i la importància d’aquesta reserva per aquesta zona», ha explicat. A més, segons la consellera, «Sóller, en general, té una actitud molt d’acord amb els temps que corren i amb el que demana Europa, tant en agricultura, en pesca, en alimentació en general, cap a l’agricultura ecològica, la producció sostenible, i una reserva marina allà seria especialment útil».

Segons l’informe elaborat per la plataforma, la reserva marina aniria de la zona de Ses Puntes, a Sóller, fins al Morro de’n Llobera, del municipi d’Escorca. S’estendria 1,5 milles mar endins des de la costa, ocuparia una àrea total de 5.033,4 hectàrees, i tindria una zona de reserva integral. El Port de Sóller compta actualment amb dues embarcacions d’arrossegament i també set de pesca artesanal, així com de recreatives.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt