Ara llegint
Primera pedra del nou baixador ferroviari d’Inca

Primera pedra del nou baixador ferroviari d’Inca

Primera pedra del nou baixador ferroviari d'Inca

El nou baixador ferroviari d’Inca té com a principal objectiu facilitar l’accés en tren a l’Hospital Comarcal d’Inca dels residents als municipis de la comarca. Aquesa nova infraestructur, a més, fa possible que els veïns i veïnes d’Inca que resideixen a les zones més properes a la ronda tenguin un accés al tren més a prop de casa seva que l’estació.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i del batle d’Inca, Virgili Moreno, ha posat aquest dilluns la primera pedra del nou baixador ferroviari d’Inca. Francina Armengol ha destacat que “hi ha una estratègia molt potent per a la millora del transport a l’illa de Mallorca, de la qual el Govern n’és competent, i aquest abaixador lliga amb tota aquesta estratègia d’intermodalitat i connectivitat, permetent els residents, treballadors i pacients romandre a només cinc minuts de l’Hospital”.

La infraestructura, que estarà finalitzada en set mesos, disposarà de dues andanes, de 85 metres de longitud i 4 d’amplària, i està pensat des de l’accessibilitat, la funcionalitat i l’eficiència energètica. Tindrà una marquesina de protecció sobre andanes i un pas inferior entre andanes (de 9,30 metres) també cobert i que compleix igualment tots els criteris d’accessibilitat vigents.

La nova infraestructura té un pressupost de 2,8 milions d’euros més IVA, arribant d’aquesta manera als 3,4 milions d’euros. Inclou dos accessos per als vianants, un per als usuaris de l’Hospital Comarcal (per entrar al baixador o sortir-ne per la part superior) i un altre de secundari per als vianants que hi accedeixin des de la carretera Palma-Alcúdia (per la part inferior). El projecte preveu un aparcament de 25 places.

El baixador estarà situat just devora la parada d’autobusos Inca-Llevant, que connecta Inca amb la majoria de municipis i nuclis costaners de la zona. Hi passen sis línies que, entre d’altres, permeten connexions amb Pollença i Port de Pollença; Alcúdia, Port d’Alcúdia i Platja de Muro; Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall i Búger; Campanet, Caimari, Selva i Lluc; i, també, Llubí i Santa Margalida. També està ubicat entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle, per facilitar l’accés als usuaris d’aquestes infraestructures esportives.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt