Ara llegint
Sa Pobla endureix les sancions per infraccions en matèria de residus coincidint amb la implantació del porta a porta

Sa Pobla endureix les sancions per infraccions en matèria de residus coincidint amb la implantació del porta a porta

Sa Pobla prepara campanyes informatives per explicar als ciutadans el porta a porta

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de sa Pobla estudia ampliar i augmentar les sancions per infraccions en matèria de residus, com ara l’abocament de residus voluminosos, o l’abocament de residus a zones naturals o rústiques.

“Amb la implantació del porta a porta, l’Ajuntament es prepara per ser contundent amb els actes incívics que poden arribar a ser perjudicials per a la salut pública o el medi ambient”, han indicat des del consistori pobler. L’objectiu és posar el focus en aquelles persones que actuïn malament i en contra de l’Ordenança de policia i bon govern.

L’Ordenança de policia i bon govern actualment tipifica tres infraccions que van des dels 200 als 1.080 euros, en tres supòsits que van de menys a més greu. Ara, des de la regidoria de Medi Ambient es proposen nous supòsits que tendran en compte on es llancen, distingint d’aquesta manera urbà, rústic i zones protegides; també, segons els residus, es prendrà una consideració dels fets. Per això, amb les noves modificacions, les multes aniran dels 400 euros fins als 9.000 euros.

“Ser contundents significa dues coses: corregir actes incívics que ocasionen molts de problemes per a la ciutadania i pel servei de recollida de residus, i millorar l’entorn del nostre poble”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana, Antoni Caldés.

Per la seva banda, el primer tinent a batle, Antoni Simó Tomàs, veu necessària aquesta modificació perquè “no podem permetre que l’incivisme d’uns pocs taqui la bona feina que s’està fent per part de la majoria. Aquestes noves sancions esperam que siguin un revulsiu per als infractors”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt