Ara llegint
Sa Pobla insisteix al Govern sobre la necessitat de construir una escola nova

Sa Pobla insisteix al Govern sobre la necessitat de construir una escola nova

Sa Pobla insisteix al Govern sobre la necessitat de construir una escola nova

Donat l’augment de ratios de les escoles del municipi, l’any 2018 el Ple de l’Ajuntament de sa Pobla va aprovar l’inici del procés de compra d’un solar per a la construcció d’una escola nova. L’any 2019 la compra es va fer efectiva després d’obrir-se un concurs públic i, el mateix any, els terrenys es varen posar a disposició de la Conselleria d’Educació. A més, la construcció del nou CEIP va ser declarada inversió d’interès autonòmic el 2019 per part del Consell de Govern, al trobar-se la finca en sòl rústic, segons ha recordat avui l’Ajuntament d’aquesta localitat en un comunicat.

Destaquen que l’any 2019 l’Ajuntament de sa Pobla també va liderar un acord amb la Conselleria d’Educació per fer servir les instal·lacions municipals de Can Cirera Prim per acollir de forma provisional l’alumnat de la futura escola mentre la Conselleria d’Educació finalitzava la part administrativa de redacció del projecte i duia a terme la construcció dels equipaments.

“Des del consistori, sempre hem vist aquesta solució com una mesura provisional per acollir la nova comunitat educativa i alhora evitar l’increment de la població escolar de la resta de centres”, han dit avui.

La Conselleria d’Educació ha anat ampliant el nombre d’aules modulars a Can Cirera Prim així com han anat augmentant els alumnes perquè aquests poguessin desenvolupar les seves activitats en unes instal·lacions dignes.

“Del 2019 ençà, no depèn del consistori l’avanç del procés sinó de la Conselleria d’Educació”, diuen des de sa Pobla. “Així i tot, sempre hem fet feina perquè la construcció de l’escola de sa Pobla sigui una prioritat”, argumenten.

Durant la passada legislatura es varen mantenir diferents reunions amb la Conselleria d’Educació per demanar celeritat en el procés i asseguren que sempre han estat diligents davant qualsevol trava que hagi pogut presentar-se, com ara la dotació de serveis del solar. “A més, sempre hem procurat estar al costat de tota la comunitat educativa, tant de l’equip directiu com de l’AFA del CEIP Nou sa Pobla”, argumenten des de l’Ajuntament.

A la recent reunió mantinguda amb el conseller d’Educació, Antoni Vera, es va informar que el projecte bàsic de l’escola no estava redactat. “Aquest fet ens va deixar perplexos perquè la informació que teníem apuntava tot el contrari”, asseguren les fonts municipals.

Aquesta situació suposa un nou retard en el procés de la nova escola, reconeixen des de l’Ajuntament. “És a dir, no s’ha avançat en tots aquests anys i això ens frustra pel fet que estam prmcticament al punt de partida pel que fa a la gestió del Govern balear”, diu el comunicat.

Per tot això, l’Ajuntament de sa Pobla novament a la Conselleria d’Educació celeritat i que es prioritzi la construcció de l’edifici del nou centre educatiu d’infantil i de primmria.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt