Ara llegint
Set establiments de Lloseta reben el reconeixement d’Emblemàtics

Set establiments de Lloseta reben el reconeixement d’Emblemàtics

Set establiments de Lloseta reben el reconeixement d'Emblemàtics

Un total de set establiments del municipi de Lloseta han rebut avui al Teatre les plaques que els distingeixen com a Emblemàtics Balears. El director general de Comerç, Miquel Piñol, i la regidora d’Economia i Cultura de l’Ajuntament de Lloseta, Estefania Pérez, han lliurat els distintius als comerciants de Lloseta adherits al programa de protecció del comerç tradicional. També han assistit a l’acte la tinent de batle, Antònia Massanet, i el regidor de Patrimoni, Bartomeu Ripoll.

Els comerços de Lloseta que han rebut les plaques d’Emblemàtics Balears són:

  • Botiga Can Carrina (alimentació i begudes): arrelat amb història.
  • Can Pistola (forn i pastisseria): arrelat amb història.
  • Forn de Baix (forn i pastisseria): arrelat amb història.
  • Mármoles Moyá (marbres): arrelat.
  • Sa Muntanya (roba i calçat): arrelat.
  • Sa Teulera (artesania i ceràmica): emblemàtic.
  • Teixits Riera (teixits): emblemàtic.

El projecte «Emblemàtics Balears», impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt