Ara llegint
Sis someres s’encarregaran a partir d’ara de la neteja dels torrents de Marratxí

Sis someres s’encarregaran a partir d’ara de la neteja dels torrents de Marratxí

Sis someres s'encarregaran a partir d'ara de la neteja dels torrents de Marratxí

Sis someres conformaran, a partir d’ara, una espècie de brigada de neteja del llit dels torrents que travessen les zones urbanes de Marratxí. L’Ajuntament de la localitat, amb la col·laboració de Natura Parc, eliminarà així a partir d’ara la vegetació de la manera més natural posisble, sense l’ús de maquinària pesada.

Els animals aniran realitzant la neteja per trams, que en total sumaran més de 5 quilòmetres, passant per diferents nuclis com Es Caülls, Es Figueral, Son Ramonell, Ses Cases Noves, Cas Miot, Pont d’Inca Nou i Cabana. El cost anual és de 20.000 euros, enfront a l’any passat que 2,4 quilòmetres va tenir un cost de 40.000 euros amb maquinària pesada.

L’objectiu és realitzar una neteja natural i utilitzar a les someres com a eina de manteniment. A més, es du a terme un programa de recuperació d’aquests equins que han estat abandonats, i Natura Parc ofereix l’oportunitat d’acollir-los durant un any, tot i que es té previst que aquest servei s’allargui els anys vinents. Aquest procés de manteniment és el més natural i més sostenible de mantenir net el torrent.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que “amb la neteja que fan les someres surt manco herba, i també disminueixen els riscs d’incendi i d’inundació”. Cada tram compta amb pastors elèctrics que es van movent així com amb una sortida d’emergències per qualsevol mena d’imprevist protegir ràpidament a les someres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt