Ara llegint
Un llibre recull els quatre anys del pas d’Antoni Vadell per les parròquies d’Inca

Un llibre recull els quatre anys del pas d’Antoni Vadell per les parròquies d’Inca

Un llibre recull els quatre anys del pas d'Antoni Vadell per les parròquies d'Inca

Fa prop d’un any i mig que va morir als 49 anys el llucmajorer Antoni Vadell, essent bisbe auxiliar de Barcelona. Ara la Unitat Pastoral de la Mare de Déu l’ha volgut recordar amb l’edició d’un llibre que recull el que varen suposar els quatre anys que va ser rector de les 8 parròquies d’aquesta agrupació.

El llibre porta per títol Amb tu, Jesús, fins a la vida eterna, recordant les paraules que va pronunciar en la seva darrera homilia a la festa de Santa Maria la Major del 14 de novembre de 2021, fent referència al fet de viure la malaltia com una gran oportunitat per sentir-se més estimat.

L’obra consta de dos grans blocs. La primera part recull tot el que es va generar entorn de la seva mort: les homilies dels dos funerals, els escrits de comiat a la premsa d’amics i referents de l’Església de Mallorca i Barcelona, una entrevista realitzada per Catalunya Cristiana al seu germà poc temps després de la seva mort i la transcripció d’una entrevista que l’Associació de Confraries d’Inca va fer a Mons. Antoni Vadell quan ja estava malalt.

En la segona part, es recullen els testimonis d’un representant de cada parròquia, dels moviments que hi són presents, de Càritas i de les realitats d’educació en la fe per a infants i joves de l’Esplai i l’Aventura de Jesús. Tots ells expliquen el que va suposar compartir la fe i el treball d’anunciar l’Evangeli amb qui aleshores era el seu rector, a través de les diferents iniciatives que s’anaven proposant.

La presentació

El llibre es va presentar el passat divendres 15 de setembre en un acte multitudinari a l’església parroquial de Santa Maria la Major, després de la celebració de l’Eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull. La introducció anà a càrrec de Francesca M. Llabrés, membre de la parròquia de Lloseta que ha participat en l’edició d’aquesta obra, qui resumí la intenció amb la qual s’havia editat aquest llibre. Assegurà que l’objectiu “no és fer una crònica d’una mort o generar nostàlgia sobre uns temps passats que podríem considerar millors”, ja que si es fes així “aquest no seria un llibre cristià i no estaríem entenent res del que ha suposat aquesta figura gegantina de l’Església de Mallorca”.

Francesca M. Llabrés apuntà que el desig que ha mogut aquest treball és el de “continuar donant un testimoni de fe, la fe que va tenir i que ens va mostrar l’amic Toni Vadell, que se sustenta en la certesa de la resurrecció, tal com ell ens va mostrar fins i tot en els moments més durs de la seva malaltia”. I animà els presents a confrontar-se amb el testimoni de fe de Vadell i llegir els textos demanant-se: “Com m’ajuda el seu testimoni de fe a viure el meu dia a dia, les meves alegries i les meves penes? Com em puc enamorar jo també del Senyor, com hi estava en Toni?”.

Tot seguit prengué la paraula mossèn Pere Fiol, qui explicà com es va iniciar aquest projecte, gràcies a la seva inquietud personal de recollir tot el que es va escriure entorn de la mort de Mons. Vadell. També intervingué Carme Lorente, en nom de la Fundació Es Convent, que ha donat una ajuda per finançar l’edició d’aquesta obra, per l’impacte que també tengué la figura del bisbe Toni en els seus membres.

No faltaren tampoc a la presentació la mare del bisbe Toni, Antònia Ferrer, i el seu germà, Joan Vadell, que es mostraren molt agraïts per les mostres d’afecte i pel reconeixement de tota la comunitat cristiana de la UP al treball d’evangelització que realitzà Toni Vadell. I per concloure l’acte, intervingué el bisbe de Mallorca, Mons. Sebastià Taltavull. El bisbe assegurà que els testimonis que es recullen “són expressió d’un llibre d’espiritualitat, que convida a la pregària, fins i tot aquells que no hi anaven per pregar”. I afegí: “Aquest llibre ens duu a trobar Déu, a mi m’hi ha duit, perquè aquí hi ha testimonis de fe”.

El llibre es pot adquirir a les tres parròquies d’Inca i a les de Lloseta, Biniamar, Selva, Caimari i Mancor al preu de 10 euros. També estarà disponible en breu a la llibreria de la Casa de l’Església.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt