Ara llegint
Andratx arranca les obres de la futura Casa Museu Baltasar Porcel

Andratx arranca les obres de la futura Casa Museu Baltasar Porcel

L’Ajuntament d’Andratx ha començat les obres de la primer fase per a la rehabilitació del que serà la futura Casa Museu- Centre Cultural Baltasar Porcel, situada al carrer Alemany cantonada amb el carrer Metge Gaspar Pujol, composta de tres edificis d’un total de superfície d’uns 1.000 metres quadrats.

Avui, el batle Joan Manera, juntament amb la regidora de Cultura, Ruth Mateu, i l’arquitecte municipal, Álvaro Homar, han visitat les obres, consistents en la consolidació estructural per mor del mal estat actual de conservació de les estructures existents, ocasionant un perill d’enfonsament dels elements constructius cap a les vies públiques.

Es garantirà d’aquesta manera la consolidació estructural d’un conjunt d’edificacions protegides i de titularitat municipal per iniciar el procés d’ubicació de la futura casa-museu, centre cultural, on deixaran els espais més diàfans i s’intentarà anivellar al màxim.

L’objectiu de l’àrea de Cultura és el de situar en l’edificació un centre polivalent de cultura, que combinarà un espai permanent dedicat a l’escriptor andritxol, la Casa Museu Baltasar Porcel, però també comptarà amb sales polivalents en les quals es realitzaran exposicions, conferències, presentacions de llibres i altres activitats. Vol ser un casal obert al poble i a les seves entitats culturals.

El pressupost per a escometre les obres es va licitar per 359.150 euros i s’ha adjudicat a l’empresa Excavaciones y Construcciones Briscal SL per 292.700 euros. Al mateix temps, des del departament de Cultura s’ha tramitat una subvenció del Consell de Mallorca, de departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, per obres bianual, 2020-2021, de la qual s’han concedit de 270.857 euros.

El passat dia 16 febrer de 2021 va començar, amb l’acte de comprovació i replanteig, el termini de nou mesos per dur a terme les obres.

Actualment, des de la regidoria de Cultura, s’està treballant amb la licitació del projecte d’obra i direcció d’obra de la segona fase, on es desenvoluparà el programa de necessitats, usos i acabats de l’edifici, que esperam treure a licitació aviat i tenir el projecte d’obra abans de l’estiu.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt