Ara llegint
“Aquí comença la mar”, l’activitat dels alumnes de l’Institut de Sóller per evitar la contaminació

“Aquí comença la mar”, l’activitat dels alumnes de l’Institut de Sóller per evitar la contaminació

"Aquí comença la mar", l'activitat dels alumnes de l'Institut de Sóller per evitar la contaminació

Els alumnes de batxillerat de l’Institut Guillem Colom Casasnovas de Sóller han duit a terme aquesta setmana una campanya de conscienciació de residus amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sóller i l’empresa Aqualia.

«Aquí comença la mar» és un projecte que neix de la mà dels estudiants de segon curs amb el qual es pretén crear consciència als turistes i als veïns de Sóller del fet que tot el que es tira al clavegueram acaba a la mar, per la qual cosa és imprescindible tenir cura del nostre entorn si el que volem és conservar-lo.

D’aquesta manera, el regidor de Medi Ambient, Juan A. Lorente, acompanyat pels alumnes, professors, tècnics d’Aqualia i companys de l’Ajuntament s’han desplaçat fins al Port de Sóller i també a punts específics del nucli urbà del municipi per retirar els residus de dins el clavegueram i pintar amb tinta ecològica al seu costat el lema «Aquí comença la mar», en diferents llengües.

«És una manera de conscienciar i de sensibilitzar tothom del fet que hem de cuidar la mar, que hem de reciclar més, i que no hem de realitzar pràctiques com tirar la llosca del cigarret a terra o a la claveguera perquè al final la mar són escombralls i altres residus els que hi acaben. El que hem de fer és tenir cura del nostre ambient i protegir-lo», ens contava aquest matí uns dels professors de l’institut.

«Ens complau moltíssim que es duguin a terme iniciatives tan exemplars per la cura i estima del medi ambient, més encara quan provenen de persones joves com són els alumnes d’institut. Això significa que les persones més joves estan conscienciades en voler preservar i estimar lar nostra llar que és el planeta, i ens alegra profundament», afegia Juan A. Lorente.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt