Ara llegint
Arrels Marines i Save the Med s’organitzen per conservar l’àrea litoral de Pollença

Arrels Marines i Save the Med s’organitzen per conservar l’àrea litoral de Pollença

Arrels Marines i Save the Med s'organitzen per conservar l'àrea litoral de Pollença

El Saló d’Actes del Port de Pollença va ha acollit la primera sessió participativa per construir el mapa dels valors del municipi. De la mà d’Arrels Marines i Save the Med, aquesta primera trobada, que va tenir lloc ahir dijous, va permetre destacar els valors naturals i culturals que caracteritzen els tres nuclis de població del municipi: Pollença, el Moll i Sant Vicenç.

Varen participar a la sessió una trentena de veïns i representants de diferents àmbits, com ara el sector pesquer, agrari o educatiu, així com associacions veïnals, ONG i entitats ambientals que treballen a la zona.

Tots plegats volen crear un moviment per organitzar la societat civil per tal que formin part de la cura i la custòdia de l’àrea litoral pollencina.

Valors del paisatge, la natura, el patrimoni o la gastronomia es varen posar sobre un mapa de valors de la zona de Pollença, per tal d’identificar una visió comuna de les diferents àrees.

“Nosaltres hem vist i viscut coses al municipi que els joves ja no han vist perquè s’han perdut; per això m’il·lusiona que hi hagi aquest tipus d’iniciatives perquè d’aquí a 50 anys puguem seguir mantenint el llegat”, comentava Joan Crespí, membre de la Plataforma Procamins Públics Oberts, que va participar en la sessió.

Aquesta proposta és l’inici d’una nova relació per a la gestió comuna dels béns i els espais públics, per tal de animar a “participar fent propostes i no des de la queixa”, com comentava Cristina Fernández, dinamitzadora de processos participatius.

En una propera trobada, que tindrà lloc en forma de fòrum, es treballarà sobre les diferents preocupacions i projeccions a mig/curt termini que posen en risc aquests valors. 

Amb aquestes dinàmiques, Save the Med i Arrels Marines pretenen començar a teixir xarxa, promoure el coneixement col·lectiu i anar desenvolupant un fòrums socials i participatius amb els agents locals interessats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt