Ara llegint
Avancen les obres de reconstrucció del quart misteri de Lluc que es va desplomar per un aiguat

Avancen les obres de reconstrucció del quart misteri de Lluc que es va desplomar per un aiguat

Les obres de reconstrucció del quart misteri de la Via del Rosari de Lluc segueixen a molt bon ritme. A hores d’ara ja s’ha aixecat tot el sòcol del monumental retaule petri i s’han restaurat els tres medallons de bronze que representen els misteris de Dolor (pujada de Jesús al Calvari), de Goig (Presentació del Nin Jesús al temple) i de Glòria (Assumpció de la Mare de Déu). Aquests, en les properes setmanes, seran col·locats en la mateixa situació del projecte original. Cal recordar que el “Camí dels Misteris” de Lluc fou creat per iniciativa del Bisbe Pere J. Campins, l’any 1909, tot memorant el vint-i-cinquè aniversari de la Coronació de la Mare de Déu. Aleshores es comptà amb la col·laboració de diversos arquitectes com eren Gaudí, Rubió i Reynés, i de l’enginyer Guillem Carbonell, que idearen el traçat i els cinc monuments que acompanyen la mateixa via. Concretament el quart misteri es desplomà el mes de novembre de 2021 a conseqüència de la borrasca Blas. Ben aviat el Santuari de Lluc i el Bisbat de Mallorca es posaren en marxa per tal que la reconstrucció fos una realitat. Just han calgut dos anys de treball ardu i l’ajut econòmic del Consell de Mallorca per poder assegurar que aviat s’anunciarà la reobertura del Pujol dels Misteris amb tot el seu esplendor natural i, ara també, monumental.

Les obres de reconstrucció del quart misteri de la Via del Rosari de Lluc segueixen a molt bon ritme. A hores d’ara ja s’ha aixecat tot el sòcol del monumental retaule petri i s’han restaurat els tres medallons de bronze que representen els misteris de Dolor (pujada de Jesús al Calvari), de Goig (Presentació del Nin Jesús al temple) i de Glòria (Assumpció de la Mare de Déu). Aquests, en les properes setmanes, seran col·locats en la mateixa situació del projecte original.

Cal recordar que el Camí dels Misteris de Lluc fou creat per iniciativa del Bisbe Pere J. Campins l’any 1909, tot memorant el 25è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu. Aleshores es comptà amb la col·laboració de diversos arquitectes com eren Gaudí, Rubió i Reynés, i de l’enginyer Guillem Carbonell, que idearen el traçat i els cinc monuments que acompanyen la mateixa via.

Concretament el quart misteri es desplomà el mes de novembre de 2021 a conseqüència de la borrasca Blas. Ben aviat el Santuari de Lluc i el Bisbat de Mallorca es posaren en marxa per tal que la reconstrucció fos una realitat. Just han calgut dos anys de treball ardu i l’ajut econòmic del Consell de Mallorca per poder assegurar que aviat s’anunciarà la reobertura del Pujol dels Misteris amb tot el seu esplendor natural i, ara també, monumental.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt