Ara llegint
Bunyola avalua l’estat de salut dels pins de l’entrada al poble des de Santa Maria

Bunyola avalua l’estat de salut dels pins de l’entrada al poble des de Santa Maria

Bunyola avalua l'estat de salut dels pins de l'entrada al poble des de Santa Maria

Els 56 pins que ornamenten l’entrada al nucli urbà de Bunyola des de la carretera de Santa Maria han estat sotmesos a estudi per avaluar el seu estat de salut i també la seva perillositat. Per això un d’ells s’haurà de tallar i set més hauran de ser sotmesos a actuacions de diversa índole perquè actualment són perillosos.

Quan es varen fer les obres de condicionament de la carretera d’entrada al municipi i les voreres del tram que arriba fins al cementiri municipal, els tècnics varen detectar indicis de perill en alguns pins. Des de l’Ajuntament de Bunyola es va sol·licitar la redacció d’un informe tècnic que indicàs la valoració de l’estat vegetatiu i les possibles mesures a adoptar en aquest tram de carretera.

Amb aquest estudi, ja lliurat al consistori, es coneix amb detall i tota la descripció les característiques físiques i visuals dels pins. Al mateix temps indica les mesures d’actuació i de compensació que convé realitzar, sempre amb la idea de millorar l’estat vegetatiu i reduir al màxim l’impacte mediambiental.

Seguint les instruccions marcades al document s’iniciaran les feines de manteniment i de poda indicades sobre cada un dels exemplars de pins analitzats, 56 en total, actuacions que inclouen la retirada d’un dels exemplars i la poda dràstica de set que tenen possibilitats de precipitar-se

L’estudi l’ha realitzat l’enginyer agrònom Joan Company, de l’empresa MenaGrup Enginyeria, i ha representat un cost de 8.264 euros per a les arques municipals.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt