Ara llegint
Bunyola celebra la festa del Quarteró dedicada a les collidores d’oliva

Bunyola celebra la festa del Quarteró dedicada a les collidores d’oliva

Bunyola celebra la Festa del Quarteró dedicada a les collidores d'oliva

Aquest diumenge ha tengut lloc a Raixa la festa del Quarteró, organitzada per l’Escola de Ball de Bunyola, emmarcada dins les celebracions i homenatges a les collidores d’oliva. Centenars de persones han participat a aquesta celebració dedicada a un col·lectiu que és Medalla d’Honor i Gratitud del Consell de Mallorca.

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías ha destacat el fet que durant més de tres dècades s’hagi mantingut una celebració que durant els segles passat marcava el final de la Collita. En aquell moment els propietaris de les finques de Bunyola oferia una festa a les dones que havien collit olives a les seves possessions.

Garcías ha destacat que al muncipis de Bunyola és el que més collidores s’han trobat i ha agraït la feina feta per la investigadora Bàrbara Suau, i també la col·laboració del batle de Bunyola, Andreu Bujosa.

Des de l’any 1993 per l’Escola de Ball de Bunyola amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bunyola va recuperar aquesta festa en la qual es menjava arengades, olives, oli i vi.

El Consell de Mallorca, que des del gener del 2022 va posar en marxa una campanya de recerca i de reconeixement a les collidores d’oliva de Mallorca, enguany ha cedit les dependències de Raixa per a celebrar-hi, una vegada més la festa del Quarteró a la qual han participat centenars de persones.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt