Ara llegint
Calvià comença la retirada de la posidònia acumulada a les platges urbanes

Calvià comença la retirada de la posidònia acumulada a les platges urbanes

Calvià comença la retirada de la posidònia acumulada a les platges urbanes

Els operaris de l’empresa pública Calvià 2000 han començat a adequar les platges del municipi a la visita de turistes i residents davant una Setmana Santa en la que es preveu que estigui oberta el 70% de la planta hotelera.

La campanya s’ha iniciat a les platges considerades urbanes, en concret a Santa Ponsa, ja que la normativa permet fer-ho des del 15 de març. A les platges urbanes es pot operar amb maquinària especial. A partir de l’1 de maig serà el torn de les platges naturals dotades de serveis, i en aquest cas la retirada ha de fer-se manualment.

En concret, es retira la posidònia acumulada durant l’hivern que s’emmagatzemarà a dependències municipals fins a ser tornada a la costa per continuar així amb el cicle natural de regeneració. A Santa Ponsa també es retiren les barreres de canyís instal·lades per a evitar la pèrdua d’arena causada per els temporals i els forts vents. Aquesta tasca és necessària per a la posterior instal·lació del mobiliari urbà (passarel·les, papereres…) que garanteixin els serveis a les platges.

Andrés Barceló, gerent de Calvià 2000, ha assenyalat que «la neteja comença ara i es manté al llarg de la temporada en funció de les circumstàncies i els temporals». A més de la neteja, es procedeix a aplanar la sorra i a la instal·lació de passarel·les i papereres per facilitar el servei dels concessionaris.

Després de la temporada, la posidònia emmagatzemada es torna a la platja: «la neteja es fa amb una pala especial per evitar endur-se l’arena. Després es torna a la platja per conservar les barreres naturals que eviten la pèrdua de sorra amb els temporals d’hivern», ha afegit.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt