Ara llegint
Calvià, quart en reciclatge de paper i cartó

Calvià, quart en reciclatge de paper i cartó

Calvià, quart en reciclatge de paper i cartó

El municipi Calvià s’ha enfilat al capdamunt de la classificació de municipis, mancomunitats, consorcis i entitats de poblacions de més de 50.000 habitants d’Espanya en xifres de recollida i reciclatge de paper i cartó.

Les darreres dades analitzades i publicades per ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó) situen el municipi com la quarta entitat per darrere del Consorci de Residus i energia de Menorca, la Mancomunitat de la Comarca de Pamplona, i la Mancomunitat de Sant Marc i Consorci d’Agrupació.

Calvià es fa amb el quart lloc, el primer com a municipi, amb 46,37 quilos de paper i cartró per habitant, 6 quilos més que el 2021 i per sobre de la mitjana nacional de 20,59 quilos. Es comptabilitzen el paper i cartró de la recollida selectiva municipal a porta a porta, contenidors blaus i deixalleries. Això li ha valgut ser guardonat amb tres pajaritas azules.

Mónica Fantini, tècnic de Projectes de Medi ambient de l’empresa pública Calvià 2000, ha assenyalat la importància de continuar millorant les xifres de la recollida selectiva per fer de Calvià un municipi sostenible i respectuós amb el medi ambient. «Aquestes no són paraules buides —ha afegit—, des de Calvià 2000 ens prenem molt seriosament el reciclatge. Ho hem demostrat amb els magnífics resultats del paper i el cartó i també amb els del vidre. Un altre punt important de la nostra gestió és el tractament d‟aigües residuals i com donem utilitat a l’aigua regenerada per al reg d’àrees públiques. I tot això és possible gràcies als treballadors de Calvià 2000 i la implicació de veïnats i empreses del municipi».

ASPAPEL és una organització professional d’àmbit estatal, que agrupa les empreses del sector de la cel·lulosa i el paper. Les empreses associades (unes 48) suposen més del 90% de la producció del sector. La promoció del reciclatge és un dels objectius estratègics d’ASPAPEL, que va posar en marxa el 2002 el projecte Tu papel es importante i posteriorment el programa Tu Papel 21, un sistema de diagnòstic, implantació de millores i certificació de la recollida selectiva municipal de paper i cartó, renovat el 2016 amb el nom de Pajaritas Azules · El teu paper 21 Municipis.

El programa va obtenir a Brussel·les el 2007 l’European Paper Recycling Award, que premia projectes innovadors de promoció del reciclatge de paper a Europa. El jurat estava compost per membres del Parlament Europeu i Comissió Europea, associacions (Association of Cities and Regions for Recycling and Sustainable Resource Management, ACR+) i ONGs (WWF International).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt