Ara llegint
De Ses Basses a La Trapa, el nou tram de la Ruta de Pedra en Sec

De Ses Basses a La Trapa, el nou tram de la Ruta de Pedra en Sec

De Ses Basses a La Trapa, el nou tram de la Ruta de Pedra en Sec

Una seixantena de senderistes varen inaugurar ahir un nou tram de la Ruta de Pedra en Sec amb una caminada popular que travessa un interès paisatgístic elevat, amb vistes excepcionals sobre la costa i, especialment, sobre el Parc Natural de sa Dragonera.

El Consell de Mallorca va posar un servei gratuït de bus que ha sortit de Palma i en el qual s’havien apuntat més d’una trentena de persones. El punt de sortida de l’excursió va ser l’aparcament proper al coll de sa Gramola.

El recorregut, que s’ha iniciat amb pendent cap al coll de sa Gramola va finalitzar a l’antic monestir trapenc més conegut com la Trapa. L’itinerari senyalitzat de la nova ruta discorre per una zona calcinada per diversos incendis, que es recupera a poc a poc, i en la qual el càrritx és omnipresent, encara que també hi creixen garballons, pins o ullastres.

El tram entre ses Basses i la Trapa que suposa una incorporació nova a la Ruta de Pedra en (Sec GR-221) té 3,5 quilòmetres i forma part de l’etapa 1 Port d’Andratx – Coma d’en Vidal. Amb això, aquest sender passa a tenir 183,3 km oberts, dels quals 102,3 són de l’itinerari principal i 81 de les variants. Amb la senyalització d’aquest camí, la Trapa quedarà connectada amb el coll de sa Gramola a través de l’itinerari principal i amb el nucli de s’Arracó a través de la variant que du el mateix nom.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt