Ara llegint
Deià acudeix a la Conselleria de la Mar per demanar solucions a la manca d’aigua potable de cada estiu

Deià acudeix a la Conselleria de la Mar per demanar solucions a la manca d’aigua potable de cada estiu

Deià acudeix a la Conselleria de la Mar per demanar solucions a la manca d'aigua potable de cada estiu

El conseller de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha mantingut avui una trobada amb el batle de Deià, Lluís Apesteguia. També han participat a la trobada el director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, el gerent d’Abaqua, Emeterio Moles, i el director general de Costes i Litoral, Carlos Simarro.

Entre d’altres questions, s’ha tractat la manca d’aigua potable que pateix el poble els mesos d’estiu, la possibilitat de recuperar aigua depurada de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals per al regadiu. També s’ha parlat de la concessió dels escars de Cala Deià i la seva futura rehabilitació.

Malgrat estar situada en plena Serra de Tramuntana, el municipi de Deià pateix cada estiu el mateix problema de manca d’aigua. Les fonts que abasteixen el poble minven el seu cabal cada estiu a causa de la disminució del règim de pluges i l’Ajuntament sempre ha obtingut negatives quan ha volgut perforar un pou.

A més, el municipi de Deià suporta durant l’estiu una població turística molt elevada que eleva el consum fins a xifres que són impossibles d’assumir. Des de fa alguns lustres, cada estiu Deià s’ha d’abastir mitjançant camions que aporten aigua d’altres llocs de l’illa. A més, el batle es veu obligat a prohibir el reg de jardins, omplir piscines o rentar cotxes. Algunes vegades s’acudeix a talls temporals del subministrament i aquest estiu es va arribar a tallar totalment el subministrament a les zones que no eren estrictament el nucli urbà. Amb la pluja de finals d’agost i la baixada de l’ocupació turística i dels habitatges de lloguer el problema va quedar solucionat. Fins al proper estiu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt