Ara llegint
Dues marxes senderistes per celebrar centenari de la Federació de Muntanya

Dues marxes senderistes per celebrar centenari de la Federació de Muntanya

La Federació Balear de Muntanya i Escalada (FBME) organitza dues marxes senderistes els dies 8 i 9 d’octubre a la vall de Sóller i la finca pública de Planícia respectivament amb motiu de la celebració del centenari de la fundació de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada (FEDME). La FBME compte amb la col·laboració com a organitzadors de les entitats Club S’Espardenyeta i ANEM Esportiva, així com diversos col·laboradors públics (ajuntaments Sóller) i privats (Tren de Sóller).

Entrada a Planicia. (Foto: Xisco Simón)

El dissabte dia 8 d’octubre els senderistes han estat convocats per participar en qualsevol dels dos recorreguts que sortiran les 09:30 al camp de futbol de Son Maiol, després de l’entrega de dorsals i altra documentació. El primer -definit com a físicament molt exigent i amb una dificultat tècnica moderada- afrontarà una distància de 19,5 kilòmetres per anar fins al Puig de Sa Bassa, també conegut com a Comuna de Fornalutx, i retornar al Port de Sóller. El segon farà servir el conegut com a Camí de Sa Figuera. Es tractarà d’un recorregut tècnicament més fàcil i físicament moderat. Es tracta d’afavorir la participació de tothom independentment de la seva condició física.

Imatge de les cases de Planicia. (Foto: Xisco Simón)

El diumenge dia 9, els senderistes es concentraran a la plaça de l’Ajuntament de Banyalbufar a les 09:00 per enfrontar un itinerari que té com a destí les Cases de Planícia. Quinze quilòmetres de camí amb un desnivell acumulat que superarà per poc els cinc-cents metres.

Per participar en aquestes propostes és requisit registrar-se de forma prèvia en la competició. La FBME disposa a la seva plana web d’informació completa sobre les marxes i de com poder-se apuntar. El preu està entre els 5 i els 20 € en funció del nombre de proves en les quals es vol assistir i si s’està o no federat. L’organització de la marxa aporta un guia de cap i un altre de cua, que alhora serà el tancament de l’activitat. Els itineraris estaran abalisats o indicats prou per al seu seguiment per part dels esportistes.

La vall de Planicia. (Foto: Xisco Simón)

Des de la FEDME i des de les federacions autonòmiques d’Esports de Muntanya, es proposaran fins a 34 activitats de la Lliga de Senderisme que tindran lloc en els mesos d’octubre i novembre. Tot emmarcat dins el programa d’activitats per commemorar el centenari de la FEDME.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt