Ara llegint
Dues nines de Sóller finalistes al Concurs Digital Infantil d’Aqualia

Dues nines de Sóller finalistes al Concurs Digital Infantil d’Aqualia

Dues nines de Sóller finalistes al Concurs Digital Infantil d'Aqualia

Gemma Fornaguera Bernat, del CEIP Es Puig, i Adriana Bardelli del CEIP Pere Cerdà, han quedat finalistes al Concurs Digital Infantil que aquest any es va convocar sota el tema “Aqual i ODS6, Aquaventura amb la Colla Sostenible”, al voltant del site www.aqualiaiods6.cat .

El batle de Sóller, Miquel Nadal, el tinent batle i regidor de Béns i Serveis, Carles Darder, i la responsable d’Aqualia, Cristina Forteza, han lliurat els premis: una targeta per a material esportiu de 30€ cadascuna, un diploma i una medalla. Al concurs hi podien participar els nens i nenes que estiguessin cursant 3r i 4t de Primària.

Dins del marc de l’agenda 2030, acordada per l’Assemblea de Nacions Unides, la temàtica del Concurs continua girant al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fent especial èmfasi a l’ODS6, “aigua neta i sanejament”, al site www.aqualiaiods6.cat.

Aquest any, els petits han pogut viure una autèntica Aquaventura. Aqual i ODS6, guardians incansables de la gestió del cicle integral de l’aigua i del sanejament, han estat acompanyats de la Colla Sostenible, un grup de personatges simpàtics, cadascun dels quals encarna una acció quotidiana que ajuda a cuidar l’entorn.

“Els participants han demostrat una gran creativitat en idear diferents ecosistemes (muntanyes, oceans, deserts, aiguamolls…) en què han aplicat els seus coneixements sobre l’aigua i com cuidar-la per protegir la biodiversitat”, ha explicat Cristina Forteza.

“En finalitzar els seus dibuixos i en la secció Reptes Sostenibles, han pogut aportar quin és el repte amb què es comprometen diàriament perquè, amb petits gestos quotidians, poden transformar el planeta i, amb això, donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible, i ens hem sorprès gratament del gran sentit de la sostenibilitat que tenen els nostres joves”, ha afegit.

Més de 8.500 alumnes de 3r i 4t de Primària dels municipis on Aqualia presta el seu servei han participat a la XXI edició del Concurs Digital Infantil. El certamen ha proporcionat 4.100 hores de formació digital en sostenibilitat i es consolida com un projecte educatiu de referència, que ja ha aconseguit formar prop de 300.000 joves en la importància de la gestió eficient de l’aigua i de la feina que hi ha darrere d’obrir l’aixeta i comptar amb aigua de qualitat. 2

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt