Ara llegint
El campament de la Victòria fregarà aquest estiu l’ocupació plena

El campament de la Victòria fregarà aquest estiu l’ocupació plena

El campament de la Victòria fregarà aquest estiu l'ocupació plena

En uns dies comença la temporada alta en el campament de la Victòria, a Alcúdia, que gestiona la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’IBJOVE. El juliol és quan l’ocupació arriba sempre al seu màxim ple i enguany serà del 99,50 %. Però les instal·lacions ja fa setmanes que viuen la intensitat pròpia d’aquests dies previs a la temporada d’estiu.

Aquest estiu, fins a finals de setembre, per les instal·lacions hi passaran 9.998 infants i joves (abril 896, maig 2.406, juny 3.475, juliol 1.490, agost 1.182 i setembre 549), mentre que l’estiu passat varen ser 8.698, i que sumaran un total de 23.895 estades.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, amb la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), Tià Lliteres, han visitat avui les instal·lacions del campament de la Victòria, a Alcúdia, i s’han reunit amb el personal per tractar l’inici de la temporada d’estiu.

Calendari d’activitats

D’abril a juny han tingut lloc principalment les activitats per als centres educatius, al voltant d’un centenar.

És a partir de finals d’aquest mes de juny que comencen els campaments d’estiu, organitzats tant pel Consell de Mallorca (finals de juny i tot el juliol) com per diferents entitats de temps lliure educatiu, ja siguin esplais, escoltes, empreses de lleure educatiu, centres educatius, associacions juvenils, etc.

Les activitats de lleure educatiu que es duen a terme al campament de la Victòria promouen l’educació en valors i hàbits saludables en un àmbit d’educació no formal.

Des del 2020 la Conselleria d’Afers Socials i Esports ha invertit un muntant de 530.000 euros per a millores al campament, entre les quals hi ha: adaptació i supressió de les barreres arquitectòniques dels accessos de la zona dels serveis sanitaris i d’accessibilitat a la zona de recepció; reubicació i millora de l’espai de recepció i zona de reunions; instal·lació de zones d’ombra per fer activitats a la zona d’acampada; adaptació de l’antiga capella com a espai multifuncional; instal·lació d’un circuit de troncs de restes de poda i tala de pins; tancament perimetral del campament amb baranes d’ullastre gràcies a una inversió de l’Ajuntament d’Alcúdia; canvi d’ubicació del pàrquing i contenidors de fems; neteja de l’entorn per prevenció de perill d’incendi; poda i tala de pins que representaven perill; protecció dels arbres petits; reforma per a ús de l’aljub central situat a la cuina; sanejament del mur de marès de la zona d’acampada; instal·lació de més punts de fonts d’aigua noves; instal·lació de vestuari personal, d’un porxo nou a la zona d’acampada; tancament del transformador de corrent i del menjador i la cuina; instal·lació de cartelleria de fusta de tot el campament; millores del sistema de cablejat i il·luminació; o la instal·lació de rampa d’accés als banys i vestidors.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt