Ara llegint
El Consell contracta una brigada forestal per mantenir en bon estat la Ruta de Pedra en Sec

El Consell contracta una brigada forestal per mantenir en bon estat la Ruta de Pedra en Sec

Una nova brigada forestal ha començat a recórrer les rutes senderistes del Consell de Mallorca per reforçar les tasques de manteniment habituals que ja porta a terme la Direcció Insular de Medi Ambient. L’encàrrec per executar i fer aquests treballs forestals té un pressupost total de 192.027 euros i el termini d’execució és d’un any.

Les tasques de manteniment se centren en la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), 171,7 quilòmetres oberts i senyalitzats que permeten als senderistes fer el tram entre Estellencs i Esporles, i enllaçar Deià amb el port de Pollença. També es treballarà en la Ruta Artà-Lluc (GR-222) que enllaça les serres de Llevant i el parc natural en un recorregut de 46 quilòmetres.

La vicepresidenta Ribot ha destacat que «volem que la gent pugui caminar per la Serra i, per això, dedicam esforços i invertim recursos per fer la Ruta més atractiva i segura perquè tothom la faci servir. Per garantir la seguretat de la gent que fa senderisme hem de garantir els treballs forestals per mantenir les rutes».

«Aquesta actuació és una continuació de les tasques que feim dia dia per la serra de Tramuntana per augmentar la seguretat de la gent que fa senderisme», ha afegit la consellera.

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado ha indicat que «l’encàrrec que hem formalitzat és clau per poder garantir aquest manteniment de les rutes senderistes».

I ha indicat que «a banda de les moltes iniciatives en conservació i millora de monts que feim, amb l’encàrrec que hem formalitzat podrem millorar el servei de manteniment i cura de les rutes senderistes que travessen la serra de Tramuntana».

Entre les tasques que s’han de fer, els treballs forestals que es duran a terme seran: retirar arbres caiguts, eliminar residus forestals i l’eixermada.  

Treballs forestals

Consistirà en eliminar la vegetació herbàcia i arbustiva que envaeix les rutes senderistes. Aquesta tasca es farà amb criteris conservadors i selectius i s’utilitzaran tècniques manuals o amb maquinària que faci un tall net i, en tot moment, se seguiran les bones pràctiques ambientals tot respectant les espècies protegides per la legislació vigent.

Es retiraran els arbres i les branques caigudes sobre les rutes senderistes que hi dificultin el pas o que suposin un perill per als i les senderistes. L’eliminació de residus forestals es farà mitjançant la biotrituració o el trasllat de les restes a centres de recollida selectiva autoritzats.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt