Ara llegint
El Consell contribueix amb 81.000 euros a reparar els danys a vint finques afectades pel cap de fibló de l’agost passat

El Consell contribueix amb 81.000 euros a reparar els danys a vint finques afectades pel cap de fibló de l’agost passat

El Consell de Mallorca ha concedit ajudes a 19 particulars i a una empresa en el marc de la convocatòria de subvencions per a propietaris afectats pel cap de fibló del dia 29 d’agost de 2020 a l’àmbit territorial de la Serra de Tramuntana. La majoria de les ajudes sol·licitades serviran per reparar teulades, per rehabilitar edificacions, i per la tala i retirada de pins.

El Departament de Territori va ampliar, en el seu moment, el termini a 30 hàbils, quan normalment és de 15 dies per facilitar la presentació de les sol·licituds. D’altra banda, Territori ha posat personal tècnic al servei dels ajuntaments per comprovar i poder fer seguiment, amb l’objectiu d’agilitzar i escurçar terminis, segons han recordat avui. L’import concedit és d’un màxim de 5.000 euros i es finança el 100% de la reparació dels danys, si no supera aquesta quantitat.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha assenyalat que aquesta subvenció que va posar en marxa el Consell de Mallorca per atendre aquestes circumstàncies excepcionals i poder així ajudar a qui va patir les conseqüències del cap de fibló mostra «l’especial sensibilitat del Consell amb aquest territori declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco».

La quantitat total concedida és de 80.920 euros i estava adreçada a particulars i empreses agropecuàries que siguin propietaris d’immobles o parcel·les a Banyalbufar, Esporles o Valldemossa, els municipis més afectats per la catàstrofe meteorològica. D’aquesta quantitat total, 75.920 euros va destinada a particulars, entitats sense ànim de lucre, comunitats de bens, agrupacions de persones físiques i comunitats de regants, i 5.000 euros a persones jurídiques.

Garcías ha recordat que la institució també va obrir una nova línia d’ajuda, adreçada als ajuntaments afectats pel temporal inclosa en les subvencions especials del Consorci Serra de Tramuntana que compta amb un milió d’euros i que forma part del Mallorca Reacciona. L’Ajuntament de Banyalbufar s’ha acollit a les ajudes extraordinàries que va crear el Consell de Mallorca específiques per reparar els danys provocats pel cap de fibló.

D’altra banda, el Consell de Mallorca, els ajuntaments afectats i el Govern de les Illes Balears han demanat de forma conjunta l’Estat la declaració de zona catastròfica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt