Ara llegint
El Consell de Mallorca visita els 19 municipis de la Serra en el desè aniversari de ser Patrimoni de la Humanitat

El Consell de Mallorca visita els 19 municipis de la Serra en el desè aniversari de ser Patrimoni de la Humanitat

Representants del departament de Territori del Consell de Mallorca aprofiten aquests dies per visitar els 19 municipis de la Serra de Tramuntana i entrevistar-se amb els seus responsables polítics. Ho fan coindicint amb el desè aniversari de la distinció com a Patrimoni de la Humanitat, dins la categoria de Paisatge Cultural.

Aquest departament té com un dels objectius principals enfortir i optimitzar la feina conjunta amb els diferents municipis de la Serra de Tramuntana. Per aquest motiu, el Consell reforça el compromís i afegeix  esforços nous a la feina que ja s’està fent des de fa una dècada.

En aquest sentit, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, i el seu equip han volgut traslladar-se als 19 municipis per conèixer de primera mà les necessitats dels ajuntaments i també per explicar les novetats que introdueix la convocatòria de subvencions del Consorci Serra de Tramuntana.

Garcías ha afirmat que els canvis introduïts han estat molt ben acollits pels batles i batlesses de la Tramuntana, ja que donen resposta a necessitats dels municipis. «S’han mostrat molt satisfets, pel fet que aquest any la tramitació serà més àgil que mai. Sense concurrència competitiva, es podrà resoldre en qüestió de dies. I també perquè, per primera vegada en una convocatòria ordinària, els ajuntaments cobraran per anticipat», ha assegurat la consellera de Territori. «També han valorat molt positivament el fet de poder cobrar amb bestreta i que els particulars puguin cobrir les despeses d’una assessoria tècnica», ha dit.

En aquestes reunions el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, i el secretari tècnic, Eduard Soriano, juntament amb cada un dels ajuntaments han revisat les subvencions sol·licitades en anys anteriors, de cara a millorar l’eficiència en la tramitació i, sobretot, per cercar les fórmules més adients en benefici dels municipis, en la defensa i protecció dels valors etnològics i culturals pels quals els municipis o totalment o parcialment formen part del territori que ha estat reconegut per la UNESCO com a patrimoni mundial.

Tant Garcías com Vadell han traslladat la seva total disponibilitat als equips municipals per resoldre qualsevol mena de dubte, tant en el moment de demanar l’ajuda com en el d’executar les obres subvencionades.

Els responsables polítics dels ajuntaments de la Serra de Tramuntana i del Consell també han fet visites in situ en els municipis a projectes subvencionats o a candidats possibles a rebre una subvenció. I també han tractat temes de territori en relació amb la modificació del Pla Territorial, que revisarà tot el sòl urbà i urbanitzable des d’una visió global, amb criteris de sostenibilitat, integració paisatgística i eficiència energètica.

Fins ara les visites han estat a Escorca, Puigpunyent, Alaró, Andratx, Bunyola, Calvià, Esporles, Banyalbufar, Estellencs, Deià, Valldemossa, Sóller i Fornalutx. Aquest dilluns hi ha previstes reunions amb els ajuntaments de Santa Maria, Selva i Mancor de la Vall. Posteriorment la consellera visitarà Campanet, Lloseta i Pollença.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt