Ara llegint
El Consell instal·la a Lluc la primera de les 17 càmeres per evitar curses il·legals de motos

El Consell instal·la a Lluc la primera de les 17 càmeres per evitar curses il·legals de motos

El Consell instal·la a Lluc la primera de les 17 càmeres per evitar curses il·legals de motos

El Consell de Mallorca ha instal·lat la primera de les 17 càmeres que va prometre al llarg de les carreteres de la Serra de Tramuntana per intentar frenar l’acció dels motoristes que utilitzen aquesta via per circular-hi a grans velocitats.

El batle d’Escorca i nou director general de la Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, ha anunciat que aquesta primera càmera de vigilància es troba a la cruïlla de Lluc a Pollença de la carretera Ma-10. Pròximament està prevista la col·locació d’altres 16 càmeres, que tenen capacitat per captar la velocitat a la qual circulen els vehicles i també d’escoltar el soroll que produeixen, així com d’enviar les dades perquè la Direcció General de Trànsit, si s’escau, pugui actuar en conseqüència.

Solivellas ha explicat que té la intenció de dur endavant un paquet d’accions perquè “aquesta minoria de motoristes i propietaris de cotxes que també es dediquen a fer carreres, es comencin a sentir el més acorralats possibles”.

Solivellas ha recordat que la capacitat de control i sanció d’aquestes vies correspon a la Direcció General de Trànsit i que el Consell de Mallorca prestarà “tota la col·laboració que ens sigui possible” per ajudar a acabar amb aquest problema, ha declarat. “Els facilitarem la feina tant com sigui possible”, ha conclòs.

Ronda d’entrevistes

Com a director general de la Serra de Tramuntana, ha anunciat la propera realització d’una ronda de contactes amb els batles dels municipis de la zona amb l’objectiu principal de centralitzar i simplificar gestions. Solivellas ha expressat en diverses ocasions el seu interès per reduir burocràcia perquè “gestionar aquest territori no sigui tan complicat”. Això inclou, segons ha explicat, les gestions que ha de tramitar l’administració, però també la que correspon als propietaris.

En la seva ment hi té, principalment, els propietaris de terrenys i els empresaris dels productes de la Serra de Tramuntana.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt