Ara llegint
El foc de Deià finalment afecta 5’11 hectàrees de pinar i olivar

El foc de Deià finalment afecta 5’11 hectàrees de pinar i olivar

El foc de Deià finalment afecta 5'11 hectàrees de pinar i olivar

L’incendi forestal que es va originar el migdia de divendres a la zona des Murterar i sa Pedrissa de Deià es va donar per extingit 30 hores després amb un resultat de 51.100 metres quadrats calcinats.

Les flames varen afectar una zona d’orografia complicada de pinar i olivar, i varen coincidir amb una jornada de fort vent. L’IBANAT va treballar des del migdia de divendres fins l’horabaixa d’ahir dissabte per extingir les flames.

“Avui només podem pensar en extingir del tot l’incendi i acompanyar les persones que se n’han vist afectades. Però a partir de demà cal que facem una reflexió col·lectiva sobre el perill del foc, i també en la necessitat de mantenir l’olivar en bon estat”, deien ahir des de l’Ajuntament de Deià.

En un comunicat explicaven que “avui s’ha comprovat la diferència entre un foc en espais mantinguts i d’asilvestrats”, en tant que el foc es va aconseguir aturar en un olivar ben cuidat i abans que no prengués cap al massís del Teix.

Després d’agrair la feina executada per IBANAT i els Bombers de Mallorca, “no podem deixar d’esmentar els treballadors municipals i els voluntaris que s’hi han aferrat de valent; a la Protecció Civil de Deià; a les botigues del poble que han proporcionat beguda i menjar als serveis d’emergències; a la Guàrdia Civil; a les ambulàncies; a l’Ajuntament de Valldemossa que ens ha proporcionat pa quan s’ha acabat a Deià; a e-distribución per fer-nos recuperar l’electricitat en el mínim temps possible però garantint la seguretat”, han assenyalat des de l’Ajuntament de Deià.

“Avui ha estat un dia trist, però no hem de lamentar cap pèrdua irreparable. Aprenem-ne, que encara podem i malauradament el foc no sempre dona segones oportunitats”, culminava el comunicat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt