Ara llegint
El formatge amb garrova de Sa Cabreta, premi APAEMA al Producte Eco de l’Any

El formatge amb garrova de Sa Cabreta, premi APAEMA al Producte Eco de l’Any

El formatge amb garrova de Sa Cabreta, premi APAEMA al Producte Eco de l'Any

Sa Cabreta, una finca familiar ubicada a Pollença, ha estat reconeguda amb el premi Producte Eco de l’Any per la seva excel·lència en la producció ecològica del Formatge amb garrova. El guardó s’entregarà aquest diumenge 23 d’abril a la 13 h a la Diada d’Agricultura Ecològica que es celebrarà a Porreres.

El Formatge amb garrova de Sa Cabreta està elaborat per dos joves que van deixar els seus treballs en el turisme per tornar a les seves arrels familiars: la pagesia.

Aquest formatge es presenta en una peça d’uns 300 grams, embolicat amb un paper alimentari que imita el paper de diari, amb l’objectiu d’evitar plàstics innecessaris. La producció es realitza a la finca familiar de La Plana, situada a Pollença, a la Serra de Tramuntana, on conreen els seus cereals i farratge per a les cabres que produeixen la llet per elaborar els formatges.

Gran part de l’alimentació del bestiar es produeix de manera natural per pastoreig holístic de zones arbustives, i el clima i l’orografia d’aquest indret donen al producte un caràcter únic que el fa irrepetible.

Segons han assenyalat els guanyadors “aquest reconeixement ens serveix d’impuls per continuar. Ens ajudarà a seguir millorant, i saber que anem pel bon camí”. Així mateix, animen altres joves que vulguin llançar-se a la pagesia a inspirar-se en el seu projecte ecològic.

El jurat encarregat de valorar els productes presentats està format per una gran varietat de representants de la societat civil en diferents àmbits, com l’agroecologia, la gastronomia, les institucions o el disseny. Els criteris que tenen en compte a l’hora de prendre la seva decisió són la qualitat del producte, la presentació, la innovació, l’ús de varietats locals i els criteris ambientals i socials en la producció.

En aquesta setena edició, durant la deliberació van destacar que tots els productes presentats tenien una gran qualitat i que cada any el grau d’innovació és més alt.

Amb aquest premi, el Formatge amb garrova de Sa Cabreta s’afegeix a la llista dels altres sis premiats els anys anteriors, i es comercialitzarà amb una ferratina que l’identificarà com a guanyador del Premi producte eco de l’any 2023. El guardó es lliurarà aquest diumenge a Porreres durant la Diada d’agricultura ecològica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt