Ara llegint
Els hotels tendran un manual per identificar els productes agroalimentaris locals i poder-los comprar

Els hotels tendran un manual per identificar els productes agroalimentaris locals i poder-los comprar

Els hotels tendran un manual per identificar els productes agroalimentaris locals i poder-los comprar

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) han celebrat avui a Palma una jornada sobre producte agroalimentari local.

La conclusió principal de la jornada és que s’editarà una guia interpretativa, en la qual hi col·laboraran totes les parts, i que estarà disponible per a l’entrada en vigor de la Llei de Turisme que obliga el sector a comprometre’s amb els productes d’alimentació i begudes de proximitat. I és que les dues parts necessiten definir exactament què s’entén per producte local

A l’inici de la jornada, María José Aguiló, vicepresidenta executiva de FEHM, ha destacat que la incorporació d’aquesta mena de productes als hotels és fonamental per a aconseguir que Mallorca sigui considerada una destinació turística sostenible i, a més, pioner en matèria de circularitat.

No obstant això, Aguiló ha recalcat la necessitat de celebrar aquesta jornada per a resoldre ambigüitats i homogeneïtzar els criteris i els conceptes amb la finalitat d’aplicar la normativa una vegada que entri en vigor, a partir de l’1 de juliol. “Amb el sector primari el sector hoteler mantenim una llarga relació de consum de producte i volem continuar potenciant-ho, però per a això necessitem certeses i garanties”.

Per part seva, Jerònima Bonafé, presidenta Cooperatives Agro-alimentàries dels Illes Balears, ha explicat que la unió entre el sector agroalimentari i l’hoteler ha d’afermar-se per garantir el manteniment del medi ambient i del paisatge d’Illes Balears, tan valorat pels milions de persones que cada any ens visiten. Aquest sector contribueix al manteniment del medi rural i de la nostra gastronomia, la nostra cultura i les nostres tradicions.

“Consumint productes de les nostres cooperatives es col·labora amb el relleu generacional d’aquesta activitat a més del manteniment del paisatge que ens envolta. “Hem d’apostar pel producte balear, pel quilòmetre zero. Ens necessitem mútuament”, ha recalcat Bonafé.

Bonafé ha continuat dient que “volem impulsar la connexió entre el sector turístic i el sector agroalimentari per aconseguir un ecosistema insular sostenible i resilient que generarà valor per a tots dos sectors. A més, gràcies a iniciatives com aquesta es creen sinergies ja que el sector hoteler es beneficia de productes agroalimentaris de gran qualitat, la qual cosa suposa un major grau d’equilibri econòmic”.

Per la seva banda, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha destacat que la llei turística, amb la inclusió del percentatge mínim de producte local, és “un revulsiu per a per a totes dues parts, el sector hoteler mostra el seu compromís amb el sector agroalimentari, i el sector agroalimentari té un repte i al seu torn una oportunitat per a respondre a aquesta demanda”. “La llei és una fita a nivell estatal i el sector agroalimentari ja s’ha posat a treballar per a una millor logística i distribució, clau per a respondre a aquesta demanda”, ha remarcat.

L’última part de la jornada s’ha dedicat a la resolució de dubtes generats després de la introducció de l’article 102 bis en la Llei de Turisme de Balears, que fixa unes quotes de productes locals que han de formar part de l’oferta gastronòmica d’hotels i apartaments.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt