Ara llegint
El TIB presenta a Felanitx els 223 nous busos que entraran en servei el mes de gener

El TIB presenta a Felanitx els 223 nous busos que entraran en servei el mes de gener

El cent per cent de la flota d’autobusos del TIB que uneixen les diferents poblacions de les Illes Balears per carretera seran nous a partir del proper mes de gener. Són 223 busos que no utilitzen combustible dièsel, sinó energia alternativa com el gas comprimit, l’electricitat o sistemes híbrids.

El conseller de mobilitat i habitatge Marc Pons, acompanyat del director general de mobilitat, Jaume Mateu, el batle de Felanitx Jaume Monserrat, el director gerent de CTM Marteen Johannes i els representants de les empreses concessionàries: Moventis, Sagalés-Caldentey i Grupo Ruíz, han presentat avui dematí aquests nous vehicles.

En un comunicat fet públic pel Govern Balear s’ha destacat que amb el nou any s’augmenta la capacitat dels busos, així doncs, es passa de busos de 12 metres a vehicles de 15 metres i 18 metres a les línies amb més demanda i que els autobusos nous faciliten l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, el 69% de la flota són busos de pis baix, i equipats amb sistemes per fer-los accessibles.

A més, es reforça la senyalització interior amb pantalles i megafonia. Les persones amb discapacitat visual o auditiva poden estar informades de les properes parades durant el recorregut i de les informacions rellevants del servei. També, es comptarà amb una nou sistema d’informació per saber en tot moment l’hora de pas del bus amb la incorporació de pantalles a les parades.

“Són busos més segurs, perquè incorporen les últimes tecnologies per conduir-los que tenen per objectiu evitar accidents i donar més seguretat als usuaris i conductors. A més també disposen de WIFI i ports USB, així com espai per deixar les bicicletes a l’interior d’alguns dels busos de la flota”, han indicat.

La nova flota disposa de 198 busos de Gas Natural Comprimit i 18 de propulsió elèctrica, aquests darrers donaran servei a tres zones de Mallorca amb línies més urbanes.

El conseller Marc Pons ha destacat que “amb l’entrada en funcionament del nou TIB situam el transport públic interurbà de Mallorca com a punter no només a nivell estatal, sinó també a nivell europeu”.

L’entrada en funcionament de les noves concessions del TIB no només suposa la renovació total de la flota, sinó que també s’augmenten freqüències, connexions, hi ha més comoditats per els usuaris com poder seguir l’ubicació del bus en directe, i més control per part de l’Administració que és qui dissenya el servei i que pot reforçar-ho a moments puntuals que facin falta. El nou TIB entrarà en funcionament aquest pròxim mes de gener.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt