Ara llegint
Els Bombers del parc de Sóller, dotats amb una nova bomba forestal lleugera per a camins forestals i carrers estrets

Els Bombers del parc de Sóller, dotats amb una nova bomba forestal lleugera per a camins forestals i carrers estrets

Els Bombers del parc de Sóller, dotats amb una nova bomba forestal lleugera per a camins forestals i carrers estrets

La flota dels Bombers de Mallorca s’ha reforçat amb una nova bomba forestal lleugera, un camió de darrera generació destinat a incendis de vegetació i urbans. Gracies al seu tamany reduït i les seves capacitats 4×4, té una gran mobilitat i adaptabilitat pels camins forestals, però també dins carrers estrets.

El vehicles està dotat amb un dipòsit de 2.000 litres i unes bombes d’impulsió combinada d’alta i baixa pressió; també incorpora mesures d’autoprotecció, com cortines de protecció a la cabina, un sistema de respiració autònoma per als tripulants del vehicle a l’interior de la cabina i ruixadors perimetrals d’aigua.

A més d’aquest nou vehicle destinat al parc de Bombers de Sóller, aquest municipi ha rebut enguany nou equipament per al Grup de Rescat de Muntanya, un equip molt actiu i que ha incrementat les seves sortides durant el que duim d’any. De moment, han actuat en 291 rescats, front els 229 registrats durant tot l’any passat, un any que ja va ser de rècord.

El Consell de Mallorca haurà invertit aquesta legislatura fins a 3,6 milions d’euros en modernitzar i renovar el parc mòbil dels Bombers de Mallorca, segons han recordat avui.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat el nou vehicle en una visita realitzada al parc de Bombers de Sóller, acompanyada pel batle d’aquesta localitat, Carles Simarro, i conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom.

Després de la visita al parc de Bombers, les autoritats s’han dirigit al Camp de futbol municipal d’en Maiol on s’hi ha construït un nou vestidor i un gimnàs, que ha comptat amb un pressupost de 126.000 euros aportat pel Consell de Mallorca.

El batle Simarro ha destacat la importància de poder dotar el municipi de noves infraestructures esportives. “Tenim quasi 400 al·lots que juguen a futbol i equips en totes les categories i ens faltava un espai per acabar de completar els vestidors i nou gimnàs per la gran afluència de gent i partits que hi ha, i ajudam així als joves que fan esport”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt