Ara llegint
En marxa una campanya per cartografiar la plataforma continental del Nord de Mallorca

En marxa una campanya per cartografiar la plataforma continental del Nord de Mallorca

El vaixell oceanogràfic Emma Bardán, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, inicia avui, des del Port de Sóller, la campanya “Espace Mallorca 2022” per a l’obtenció de dades de cartografiat de la plataforma continental al Nord de la illa.

La campanya té com a principal objectiu aconseguir informació detallada i sistemàtica dels fons marins, mitjançant la utilització de tècniques geofísiques d’alta resolució sobre batimetria, naturalesa dels fons, praderies vegetals i obstacles.

En concret, s’emprarà el sistema d’ecosonda multifeix d’alta resolució, es realitzaran aixecaments amb sonda paramètrica TOPAS i es prendran mostres del fons marí, amb la finalitat d’optimitzar les dades prèvies existents i completar una cartografia multifeix detallada de les àrees corresponents a aquesta zona.

Aquests treballs, que es prolongaran fins al 7 d’agost, es faran a la zona compresa entre Sóller i Cova de Sa Figuera, des dels 8-9 metres de profunditat, sempre que sigui possible, i fins aproximadament els 75 metres, corresponent al límit de 2 milles perpendicular a la costa.

La informació de cartografiat és de gran importància per al desenvolupament dels sectors pesquer, marisquer i de cultius marins; i per poder prendre les mesures necessàries en l’ordenació i la protecció del medi marí. A més, contribueix a ampliar el coneixement de les zones costoses, ia sensibilitzar i obtenir el suport necessari en les tasques de protecció i ordenació que duen a terme les diferents administracions.

La flota d’investigació

Els vaixells de recerca pesquera i oceanogràfica, gestionats per la Secretaria General de Pesca, refermen el compromís del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb la gestió sostenible dels recursos pesquers.

Sota el lema “Conèixer per a una gestió pesquera sostenible”, els vaixells oceanogràfics Emma Bardán, Miguel Oliver i Vizconde d’Eza, realitzen cada any més de 500 jornades de recerca, en campanyes nacionals i internacionals, amb equips de científics que amplien el coneixement de els mars.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt