Ara llegint
Escorca s’agermana amb el municipi alemany de Forstinning, on els Blauets hi han actuat algunes vegades

Escorca s’agermana amb el municipi alemany de Forstinning, on els Blauets hi han actuat algunes vegades

Aquest cap de setmana arranquen els actes de celebració de la Diada de Lluc, que culminaran el diumenge dia 11 de setembre amb la celebració de la festivitat dedicada a la Mare de Déu de Lluc.

Un dels primers actes del programa consisteix en l’acte d’agermanament dels municipis d’Escorca i Forstinning, un petit poble de l’Estat de Baviera, a Alemanya, situat a pocs quilòmetres de Múnic. Segons ha explicat el prior de Lluc, Marià Gastalver, la relació entre els dos municipis ve donat pels dos intercanvis realitzats amb els Blauets i l’Orquestra de Cambra de Lluc. En diverses ocasions expedicions de Lluc han viatjat a Alemanya i també des d’aquell poble s’han organitzat viatges a Escorca. De fet, aquest cap de setmana, després de l’acte d’agermanament, els escorquins i visitants podran gaudir d’un concert del Musikverein Forstinning d’aquest municipi.

Els actes de la Diada de Lluc prosseguiran el cap de setmana vinent amb un concert del grup “Dones amb cor” d’Esporles, previst pel divendres dia 9 de setembre. El dissabte vespre hi haurà una ballada popular amb els Balladors de Lluc i Aires Sollerics, que coincidirà amb la Pujada a Lluc de la Part Forana de Mallorca, en la seva XLIena edició, que es celebra després de dos anys d’absència.

El diumenge dematí els pelegrins que hauran caminat tota la nit rebran la benvinguda amb diversos actes i activitats. El bisbe Sebastià Taltavull, amb el prior Marià Gastalver, presidiran la missa que es celebrarà a l’acolliment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt