Ara llegint
Esporles limita el consum d’aigua de la vila davant la manca de pluges

Esporles limita el consum d’aigua de la vila davant la manca de pluges

Esporles limita el consum d'aigua de la vila davant la manca de pluges

A causa de la manca de pluges i a l’increment del consum d’aigua dels mesos d’estiu, la captació d’aigua a Esporles ha anat disminuint progressivament, com és habitual en aquesta època de l’any i per això el batle, Josep Ferrà, ha dictat un ban limitant l’ús d’aigua de la vila.

Davant la necessitat de garantir el subministrament d’aigua per al consum humà i per a la higiene, seguint les indicacions i mesures del Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua del Municipi d’Esporles, així com les del Servei Municipal d’Aigua de l’Ajuntament d’Esporles ha prohibit completament l’ús de l’aigua potable de la xarxa municipal per:

1) Regar jardins, horts, arbres, zones verdes i esportives, de caràcter públic o privat, a excepció del reg amb aigües depurades.

2) Netejar vials, terrasses, patis, o similars, de caràcter privat, a excepció de les neteges realitzades amb aigües depurades.

3) Omplir o renovar tota mena de piscines d’ús públic o privat.

4) Realitzar altres usos d’aigua de tipus ornamentals, d’oci i recreatius.

Aquestes mesures s’estendran fins a nou avís. A la vegada, s’ha demanat a la ciutadania d’Esporles a adoptar altres mesures de reducció de consum d’aigua per contribuir a la situació d’extrema necessitat.

L’Ajuntament ha explicat que revisarà puntualment l’estat dels nivells de l’aigua i en funció de l’evolució de les reserves hídriques s’incorporaran altres mesures de caràcter restrictiu com per exemple talls temporals d’aigua.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt