Ara llegint
Germans Pou critiquen actuacions Conselleria de Medi Ambient amb ALPINA

Germans Pou critiquen actuacions Conselleria de Medi Ambient amb ALPINA

L’impacte de l’actuació de la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear en el seu intent de castigar l’editorial ALPINA, ha superat les fronteres de la Comunitat Autònoma i s’estén, no just pel territori nacional sinó molt més enllà. Els germans Eneko i Iker Pou, dos dels més coneguts i reputats escaladors professionals a Espanya, han donat suport incondicional a aquesta petita empresa creadora de mapes de muntanya i natura. En un vídeo penjat al seu lloc i xarxes socials oficials ho expressen de forma clara. Just a la xarxa social FACEBOOK tenen més de 95.000 seguidors. El missatge ha estat replicat a INSTAGRAN i TWITTER i les reaccions arriben des de tot el món. Diversos mitjans de comunicació especialitats han compartit el contingut publicat pels germans Pou el que ha augmentat la difusió del missatge.

Eneko Pou afirma que  vol “Denunciar l’atac patit per l’editorial Alpina per part de la conselleria de Medi Ambient (…) per mitjà dels seus Agent de Medi Ambient (AMA)” El seu germà Iker expressa que “Pensem que s’ha d’acabar amb la criminalització de tot el col·lectiu muntanyenc. Ens sentim perseguits a l’illa (…), i pensem que tot això ha d’acabar.” Eneko es dol que es tracta d'”Una situació que ja denunciàrem fa (…) dos anys i que es va allargant en el temps. Aquesta vegada ha estat Editorial Alpina, altres (…) companys de muntanya que estem patint una situació insostenible vinguda per part de les institucions contra un col·lectiu que sempre ha fet gala del Medi Ambient.” Els dos germans acaben amb el desig que tot se solucioni tot enviant “Molta força i molts d’ànims a l’Editorial Alpina i a la resta del col·lectiu muntanyenc. Ho estem fent molt bé, a seguir així” El gest de la victòria fet amb els dits de la mà acaba el seu comunicat visual.

Vídeo denúncia dels escaladors i muntanyencs reconegut mundialment, Germans Pou.

Els germans Pou formen una de les millor cordades en la disciplina d’escalada lliure del món destacant per la seva polivalència, potencia i ser avantguardistes en els seus projectes. Nascuts a Vitòria (País Basc) varen aconseguir transformar la seva afició en una activitat professional, altament tecnificada i exigent. Es varen fer molt coneguts pel seu projecte, “Set parets, set continents” en la que varen escalar les set rutes més complicades o més representatives del planeta. Si Eneko és la serenitat i la versatilitat, Iker Pou és un dels millors escaladors del món especialitzat en parets de roca d’alta dificultat esdevenint el primer espanyol a aconseguir tres vies de dificultat 9a, fita just a l’abast de poques persones. Les seves preses de dit s’han fet famoses entre els seguidors d’aquesta disciplina. Entre els dos han escalat a 59 països de tot el món i han fet més de 42.000 escalades. Són reconeguts com un referent a nivell mundial del Big Wall. A Espanya varen fer-se populars per la seva participació amb el muntanyenc Jesús Calleja en el programa de Televisió fet a Mallorca l’octubre de 2020 i que va contar com a protagonista principal el metge Fernando Simón, portaveu del Ministeri de Sanitat durant la pandèmia de COVID-19 i cara visible de la lluita contra aquesta malaltia.

Aquesta mostra de suport s’uneix a les de la Federació Balear de Muntanya i Escalada, la Federació Balear d’Espeleologia, la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, la plataforma Units per Conservar, subministradors d’equips de muntanya i escalada i multitud d’altres entitats i particulars en suport d’Alpina davant de l’actuació de la Conselleria de Medi Ambient i els agents de Medi Ambient. Just el Grup d’Ornitologia Balear (GOB) s’han mostrat d’acord amb aquesta actuació per part de la Conselleria a hores d’ara.

No hi ha hagut resposta oficial coneguda per part de l’administració a les reiterades peticions d’aclariments, participació i col·laboració, encara que els responsables de la mateixa són conscients de l’impacte que ha tingut la seva actuació. La Federació Balear de Muntanya i escalada va fer una petició en aquest sentit el passat dimecres, dia 21 d’abril.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt