Ara llegint
IBANAT neteja la comuna de Bunyola per retirar les restes del desastre de Juliette

IBANAT neteja la comuna de Bunyola per retirar les restes del desastre de Juliette

Comuna Bunyola juliette IBANAT

Els operaris de l’Institut Balear de la Natura duen a terme aquests dies les tasques de neteja de la comuna de Bunyola. Una actuació amb què els citats operaris ja han estat eliminant tant residus forestals com diversos arbres i troncs en mal estat. I que, a més, respon als múltiples danys causats per la borrasca Juliette, viscuda a l’illa fa gairebé un any, a finals de febrer del 2023.

Tot plegat, s’està efectuant amb un triple objectiu sobre la taula. Per una banda, les tasques serveixen per adequar els camins rurals de l’interior de la comuna. Per l’altre costat, aquestes feines es duen a terme per realitzar un manteniment de la zona boscosa que es comprèn a l’interior d’aquest territori. I, per acabar, es tracta d’una mesura de prevenció davant un hipotètic foc forestal. Una actuació que, segons el batle de Bunyola, Joan Antoni Riera, “era molt urgent, ja que l’estat de la comuna, tal com estava al dia d’avui, presentava un risc d’incendi molt elevat”.

Per culminar la neteja d’aquesta extensió, hi ha previstes fins a dues setmanes de treball per part de l’IBANAT. I, per tant, les actuacions suposaran algunes limitacions en la utilització d’aquest espai. A causa de la presència de maquinària agrícola, l’accés amb vehicle a la comuna romandrà tancat entre les 7 i les 14 hores.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt