Ara llegint
IBJOVE injecta mig milió d’euros més per acabar les obres de l’alberg de la Victòria i poder-lo obrir

IBJOVE injecta mig milió d’euros més per acabar les obres de l’alberg de la Victòria i poder-lo obrir

IBJOVE injecta mig milió d'euros més per acabar les obres de l'alberg de la Victòria i poder-lo obrir

L’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), ens dependent de la Conselleria de Famílies i Afers Socials, acaba de publicar a la Plataforma de contractació del sector públic la licitació de la redacció del projecte bàsic i d’execució, la direcció d’obres, l’estudi de seguretat i salut i l’emissió del certificat final de l’alberg de la Victòria, d’Alcúdia.

La licitació té un pressupost previst de 490.214 euros i té com a objectiu esmenar totalment les deficiències de la infraestructura, que en van propiciar el tancament el 12 de juliol de 2019 i la reforma parcial que es començà a executar el gener de 2023. De fet, aquesta reforma integral pretén esmenar les deficiències que no preveia la reforma parcial.

Segons l’informe justificatiu de la licitació, la reforma integral està prevista perquè, a diferència de la reforma parcial, doni «ple compliment a la normativa vigent actual, esmeni totes les deficiències existents en tots els àmbits i suposi un impuls definitiu a la instal·lació de temps lliure de l’alberg de la Victòria, per donar resposta a la demanda existent a les Illes».

Tancat des de l’estiu de 2019

El dia 1 d’agost de 2022, l’IBJOVE va adjudicar les obres de reforma parcial a Bauen Empresa Constructora, SAU, que en va iniciar l’execució el 16 de gener de 2023, amb un pressupost total de 2,27 milions d’euros, dels quals 1,67 milions procedien de l’impost de turisme sostenible. Aquesta reforma tenia un termini estimat de dotze mesos d’execució.

El 20 d’abril del mateix any, però, Bauen va comunicar a l’IBJOVE que tancava l’obra i va sol·licitar amb caràcter immediat el concurs voluntari de creditors per la incapacitat de continuar els treballs compromesos.

Atès que l’empresa no va atendre el requeriment de l’IBJOVE de reprendre l’obra i constatada la demora en l’execució, es va resoldre el contracte i es va iniciar el procediment d’aquesta reforma integral.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt