Ara llegint
La Balear, embarcació de quasi un segle d’antiguitat, salparà per donar a conèixer la costa de Calvià

La Balear, embarcació de quasi un segle d’antiguitat, salparà per donar a conèixer la costa de Calvià

L’embarcació de vela llatina La Balear, declarada Bé d’interès Cultural i propietat del Consell de Mallorca, tornarà a sortir a les aigües de Calvià, per segon any consecutiu perquè el públic pugui gaudir de la riquesa natural de les reserves marines de les Malgrats i l’illa del Toro.

El regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Rafel Sedano, ha plantejat la importància de treballar diferents aspectes de la situació ambiental i, en aquest cas, tot allò relacionat conèixer les reserves marines i la biodiversitat del litoral calvianer.

Sedano destaca que l’èxit d’inscripcions de l’any passat ha fet que des de l’área de Medi Ambient i Transició Ecològica, i el Departament de Sostenibilitat del Consell de Mallorca es tornàs a plantejar aquesta activitat que permet tant a la gent de Calvià com de fora del municipi conèixer les particularitats de les reserves naturals i el seu entorn, així com la història de la Balear.

La ruta s’inicia enguany al Club Nàutic de Santa Ponça per anar en direcció cap a les reserves marines de les Malgrats, on es volteja l’illot de la Malgrat, i l’illa del Toro, on es coneixerà, de la mà de l’equip de biòlegs de l’àrea de Medi Ambient, les particularitats i valors naturals i pesquers de les reserves.

La Balear és una barca de bou de vela llatina de l’any 1924, declarada Bé d’Interès Cultural, que fou adquirida pel Consell de Mallorca i restaurada per la Unitat de Mestres d’Aixa. Les rutes es faran els dies 22, 23, 25, 28, 29 i 30 de juny en dos torns, de les 9.30 a les 11.30 h, i de les 12 a les 14 h. S’ha de fer inscripció prèvia. Durant el recorregut s’aplicaran les mesures sanitàries vigents, segons han detallat des de l’Ajuntament de Calvià.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt