Ara llegint
La Conselleria d’Afers Socials crearà centres de dia a Alaró i Sóller

La Conselleria d’Afers Socials crearà centres de dia a Alaró i Sóller

La Conselleria d'Afers Socials crearà centres de dia a Alaró i Sóller

Alaró i Sóller disposaran dels seus primers centres de dia de caràcter públic gràcies a sengles convenis signats aquests dies amb la Conselleria d’Afers Socials del Govern Balear. El d’Alaró tendrà una capacitat de 25 places mentre que el de Sóller en disposarà de 20.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, han signat avui mateix el conveni per construir el primer centre de dia públic d’estades diürnes per a persones en situació de dependència del municipi, el qual s’incorporarà a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports hi aporta 1.052.657,95 euros, com a despesa derivada del conveni de col·laboració, mentre que l’Ajuntament d’Alaró hi aportarà altres 499.934,89 euros, fins arribar al cost total del projecte que ascendeix a 1.552.592,84 euros.

A més, la Conselleria d’Afers Socials i Esports, una vegada el centre de dia estigui en funcionament, aportarà anualment al voltant de 260.000 euros per al finançament de les places destinades a atendre persones grans en situació de dependència.

L’Ajuntament serà l’encarregat de construir el centre de dia en un solar de la seva propietat, en una superfície aproximada de 500 metres quadrats.

Pel que fa a la localitat de la Serra de Tramuntana, el batle de Sóller, Carlos Simarro, i la consellera varen signar fa uns dies el conveni per construir un centre de dia a l’antic escorxador del municipi amb un pressupost total de 905.816 euros, aportats al 50% per les dues institucions. El que serà el primer centre de dia públic del municipi comptarà amb un total de 20 places i un mínim de 15 places es destinaran a persones majors en situació de dependència, que s’incorporaran a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

La signatura del conveni a Sóller.

Segons aquest conveni, l’Ajuntament de Sóller cedeix l’ús de l’immoble a la Conselleria d’Afers Socials i Esports, concretament al Consorci de Recursos Sanitaris i Assistencials de les Illes Balears, que rehabilitarà l’edifici i el dotarà de l’equipament necessari. L’ajuntament es compromet a destinar l’edifici a ús sociosanitari durant un període mínim de 20 anys.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a més de fer les obres i destinar 452.908 euros a la seva construcció i dotació, es farà càrrec del finançament de les places destinades a atendre persones majors en situació de dependència. Destinarà anualment 10.471 euros per plaça. Així, en el cas que fossin les 20 places, la Conselleria d’Afers Socials i Esports destinarà anualment 209.434 euros a l’ajuntament per atendre persones majors en situació de dependència.

Per a la consellera Santiago, “és important que es recuperi un edifici singular públic perquè es continuiï utilitzant com a servei públic. El Govern continuarà lligat al centre de dia, la titularitat del qual serà de l’ajuntament, perquè concertarà quinze de les vint places per a accés a l’atenció a la dependència i les altres cinc seran per als serveis municipals”.

La següent passa serà ara treure un concurs arquitectònic per al disseny de la rehabilitació i construcció del centre de dia.

Aquest antic escorxador està ubicat al camí de ses Fontanelles de Sóller. L’immoble cedit és l’edifici principal, amb planta baixa i una part central amb més altura, que ocupa una superfície de 310 m2, i un conjunt d’edificacions annexes menors d’un total de 153 m2. L’espai exterior que envolta les edificacions, de 500 m2, també s’adequaran.

Tot això permetrà construir-hi un espai polivalent, una sala de descans, una cuina, una sala de cures, una sala de fisioteràpia i banys adaptats, a més de les àrees per al personal.

Aquests nous centres de dia formen part del pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports en col·laboració amb els municipis, amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones majors en situació de dependència a Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt