Ara llegint
La Diada de Lluc homenatja Tolo Güell, fundador de la pujada a peu que es celebrarà el proper dissabte

La Diada de Lluc homenatja Tolo Güell, fundador de la pujada a peu que es celebrarà el proper dissabte

Lluc va celebrar ahir diumenge la seva Diada, coincidint amb el dia del Dolç Nom de Maria. L’acte principal va ser la Missa Solemne, que va estar presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, amb el Prior de Lluc, Marià Gastalver i, posteriorment, es va realitzar el lliurament simbòlic de 40.000 quilos d’aliments i productes de primera necessitat recaptats pel Grup Güell amb finalitat solidària.

La Diada a Lluc sol coincidir amb la “Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana”, que per segon any consecutiu i desde 45 pobles de l’illa, no s’ha pogut celebrar degut a la pandèmia. Els Antics Blavets, organitzadors de la Pujada, sí que varen decidir ahir dur a terme la Pujada l’any que ve.

Durant la jornada també es va retre homenatge al fundador del Grup Güell i impulsor de la Marxa Des Güell a Lluc  a peu, Bartomeu Barceló “Tolo Güell” amb la col·locació d’un monòlit en la seva memòria, ubicat a l’entrada del santuari, davant la creu de ca s’Amitger que es va descobrir en presència de la seva vidua 

Precisament avui mateix la seu del Consell de Mallorca acollirà la roda de premsa de presentació de la 47ena edició de la Marxa des Güell a Lluc a peu, que se durà a terme el proper dia 18 de setembre amb un protocol de seguretat i prevenció especial per complir amb la normativa Covid. L’any passat la marxa no es va poder dur a terme i enguany s’ha hagut d’endarrerir.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt