Ara llegint
La finca pública de Planícia recupera un aljub que també es podrà usar per extingir incendis

La finca pública de Planícia recupera un aljub que també es podrà usar per extingir incendis

La finca pública de Planícia recupera un aljub que també es podrà usar per extingir incendis

L’Institut Balear de Natura (IBANAT) ha finalitzat aquests dies la restauració d’un antic aljub situat a la Font d’Enmig, a la finca pública de Planícia, al terme de Banyalbufar. L’actuació, valorada en 49.900 euros (amb l’IVA exclòs) ha estat finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

El dipòsit s’emprarà per regar els conreus que es cultiven a l’hort de sa Menta, dins la finca pública. A més, l’IBANAT podrà utilitzar-lo en tasques d’extinció d’incendis forestals en cas que sigui necessari.

«És una actuació important perquè a banda de recuperar patrimoni en un indret excepcional se li dona un ús pràctic i s’incrementa, a més, la seguretat en cas d’incendis», ha destacat el gerent de l’IBANAT, Joan Ramon.

La recuperació de l’aljub ha estat possible gràcies a un projecte ITS que preveu l’adquisició de nous dipòsits d’aigua per a combatre incendis forestals així actuacions de manteniment i construcció de nous dipòsits d’obra, amb un pressupost total de 400.000 euros. En aquest sentit, ja s’han adquirit els sis nous dipòsits de xapa previstos (dos a Mallorca, dos a Menorca i un a Formentera) mentre continua la tramitació dels nous dipòsits d’obra.

Els dipòsits d’aigua esdevenen infraestructures bàsiques per a la lluita contra els incendis forestals. Actualment, n’hi ha més d’un centenar de titularitat pública distribuïts arreu de l’arxipèlag. La seva distribució sobre el territori es fa seguint les indicacions del IV Pla General de defensa contra incendis forestals de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt