Ara llegint
Les carreteres de la Serra de Tramuntana tendran barreres protectores de fusta

Les carreteres de la Serra de Tramuntana tendran barreres protectores de fusta

Les barreres metàl·liques per protegir els usuaris de les carreteres de la Serra de Tramuntana estan destinades a desaparèixer. Al llarg del proper mig any s’instal·laran baranes mixtes amb fusta a trams de via que superen els 35 quilòmetres.

El departament de Mobilitat i Infraestructures és qui ha iniciat el projecte per substituir 31,7 quilòmetres de barrera metàl·lica per barrera de fusta a un total de 12 carreteres de l’entorn de la Serra de Tramuntana.

Així ho ha anunciat avui dematí el conseller Iván Sevillano en un acte a on hi han assistit els batles Valldemossa, Banyalbufar, Alaró, Bunyola, Escorca, Fornalutx i Selva així com el regidor d’Urbanisme de Sóller, al Mirador de la Pedra en Sec, inaugurat el novembre del 2019. 

Segons la legislació vigent sobre criteris d’aplicació de sistemes de contenció, les barreres de fusta són una protecció idònia per a carreteres de geometria i velocitat reduïda com aquestes. Sevillano ha explicat que “amb aquest projecte volem millorar la seguretat de totes les carreteres de la Serra, preservant i posant en valor a la mateixa vegada els valors patrimonials i paisatgístics de l’entorn. Estam en un any molt especial per a Mallorca i per al Consell perquè es compleixen 10 anys de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat i és per això també que hem posat tots els esforços per fer una actuació que era necessària des de fa anys per seguretat i per millorar la integració paisatgística”.  

A banda de reemplaçar les que es troben en estat deficient, el projecte contempla la instal·lació de barreres mixtes de seguretat a més de 5 quilòmetres de carreteres a on fins ara no hi havia cap protecció. En concret es farà a set vies de l’entorn de la Serra com ara a la Ma- 10, Ma- 2130, Ma- 1032, Ma- 2203, Ma-  2112, Ma- 1120 i Ma- 1040. 

Amb la finalitat de reduir la perillositat (especialment dels vehicles de dos rodes) d’algunes zones, es col·locaran faldons de salvaguarda a la part baixa. Això es durà a terme en més de 900 metres de trams aïllats de la Ma- 10, Ma-  2130 i Ma- 1120, principalment en trams de revolt. 

Un dels punts on es col·locarà barrera de fusta serà a l’àrea del Salt de la Bella Dona (Ma- 2130) on fa més de dos anys va morir el ciclista Miquel Pol Munar en precipitar-se per un barranc. La família del jove també ha estat en l’acte. 

El projecte, que té un pressupost de 2.417.364 euros, es perllongarà durant sis mesos i no preveu expropiacions ni afectarà altres serveis. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt