Ara llegint
Obri a Esporles la primera zona d’escalada senyalitzada dins una finca pública

Obri a Esporles la primera zona d’escalada senyalitzada dins una finca pública

Obri a Esporles la primera zona d'escalada senyalitzada dins una finca pública

L’àrea recreativa de Son Tries, situada a Esporles, ha estat habilitada amb una zona d’escalada senyalitzada, la primera que es prepara dins una finca pública del Govern de les Illes Balears.

Les actuacions que s’han realitzat per habilitar aquest espai, fetes en col·laboració amb la Federació Balear de Muntanyisme, han consistit en instal·lar una senyal interpretatiu als peus de la paret d’escalada que recorda les actuacions de bones pràctiques ambientals, els consells de seguretat i descriu les vies d’escalada de la zona.

Així mateix, permet a través d’un codi QR accedir al tràmit telemàtic per demanar l’autorització necessària per a la pràctica de l’escalada dins l’espai protegit.

Des de la Federació s’han encarregat d’equipar la via de forma segura i ambientalment correcta i, per tant, convertir-la en una de les primeres zones adequades mediambientalment i a a totes les mesures de seguretat.

Des del Govern Balear han aprofitat l’ocasió per recordar que “l’escalada és una pràctica esportiva regulada dins l’àmbit del Paratge natural que necessita d’autorització administrativa prèvia i permís de les propietats dels terrenys on es desenvolupa”.

A banda de la senyalització de la zona d’escalada, el personal tècnic també potenciarà les senyals dels itineraris, infraestructures i altres zones d’interès dins del Paratge natural de la Serra de Tramuntana. Concretament, se senyalitzaran les zones on es desenvolupen activitats de lleure per donar informació, facilitar els tràmits necessaris i recordar al públic que hi accedeix de que es troba dins un espai natural protegit, segons han detallat avui mitjançant un comunicat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt