Ara llegint
Pollença enceta els actes de celebració del 150è aniversari d’Hermen Anglada-Camarasa

Pollença enceta els actes de celebració del 150è aniversari d’Hermen Anglada-Camarasa

El Museu de Pollença i l’Ajuntament de Pollença han presentat avui dematí l’exposició “Anglada-Camarasa 150 anys” que s’inaugurarà aquest diumenge, dia 10 d’abril, a les 12.30 hores a l’església del Convent de Sant Domingo.

Es tracta d’una exposició per celebrar el 150è aniversari del naixement del pintor que va tenir lloc l’11 de setembre de 1871 a Barcelona. Català de naixement i pollencí d’adopció, ja que una gran part de la seva vida va transcórrer al Moll, on visqué entre 1914 i 1936 i des de 1948 fins a la seva mort, el 9 de juny de 1959.

L’exposició està formada per un total de 66 de l’artista, entre pintures i dibuixos, que formen una mostra representativa de l’obra d’Anglada-Camarasa durant la seva carrera.

A la presentació hi han assistit Bartomeu Cifre, batle de l’Ajuntament de Pollença; Andreu Aguiló, codirector del Museu de Pollença; Margarita Pérez Villegas, directora de CaixaForum Palma, i Sílvia Pizarro, comissària de l’exposició juntament amb Andreu Aguiló.

Un retrobament amb la seva obra

Andreu Aguiló, el codirector del Museu de Pollença,  ha explicat que “fa anys que volíem fer una exposició del mestre Anglada-Camarasa i pensam que aquest 150è aniversari del seu naixement era un bon moment per dur-la a terme”. A més, Aguiló ha afegit que “aquesta exposició és un retrobament amb l’obra, i el material que presentam és molt divers i molt emotiu, amb una gran representació de l’obra d’Anglada-Camarasa a tots els nivells i amb obres que normalment no es troben exposades al públic”.

Per la seva banda, Sílvia Pizarro, comissària de l’exposició, ha comentat que “hem fet una feina conjunta de triatge de les obres i d’escollir obres especials i significatives de l’obra d’Anglada-Camarasa amb un recorregut que permet veure diferents Anglades”.

Mentre que Margarita Pérez Villegas, directora de CaixaForum Palma, ha assenyalat que “part de l’obra d’Anglada-Camarasa l’adquirí el 1988 la Fundació “la Caixa” i fou a l’any 1991 que les obres es van traslladar del Museu Anglada-Camarasa del Port de Pollença a l’església Torralba del Poble Espanyol de Palma on van ser sotmeses a tasques de restauració. La col·lecció la conformen 328 obres i 194 objectes personals del pintor, convertint el CaixaForum en un centre d’estudi i divulgació de l’obra d’Anglada-Camarasa”.

Per acabar, Bartomeu Cifre, batle de l’Ajuntament de Pollença, ha expressat que “agraïm la predisposició de la Fundació “la Caixa”, ja que Anglada-Camarasa representa la màxima figura de l’escola pollencina, teníem moltes ganes de poder donar a conèixer la seva obra a Pollença, i esperam que els pollencins i visitants puguin gaudir molt d’aquesta exposició i de la cultura”.

Una exposició organitzada pel Museu de Pollença i l’Ajuntament de Pollença amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, que és la institució que té la col·lecció més gran d’obres d’Anglada-Camarasa.

L’exposició romandrà oberta al públic fins el 26 de juny a l’església del Convent de Sant Domingo.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt