Ara llegint
Pollença retira una terrassa d’un restaurant situada damunt l’arena de la platja dels Tamarells

Pollença retira una terrassa d’un restaurant situada damunt l’arena de la platja dels Tamarells

L’Ajuntament de Pollença ha procedit a la retirada de tota la instal·lació de tarima, terrassa, cadires, taules i altres elements d’un restaurant que no autoritzats per la Demarcació de Costes a la platja dels Tamarells del Port de Pollença restituint l’estat original de la platja.

L’any 2020, després de diversos avisos i denúncies, ja que la citada instal·lació no disposava d’autorització temporal, l’Ajuntament va sol·licitar a la Demarcació de Costes que actués. A partir d’aquí es va incoar expedient sancionador i se’l va sancionar amb dos mesos d’ocupació, la sanció finalitzà el febrer de 2021. No obstant això, no es varen retirar els elements il·legals.

Per la seva part, l’Ajuntament de Pollença, basant-se en la Llei d’activitats, va precintar la terrassa l’any passat, però l’empresa va rompre el precinte i va continuar il·legalment amb l’activitat, segons han explicat des del propi consistori.

Per tal raó, i seguint el protocol establert en aquests casos, l’Ajuntament ha explicat que “s’ha procedit a retirar tota la instal·lació no autoritzada, atesa la inoperància de la Demarcació de Costes que és l’administració competent, ja que ocupava il·legalment el domini públic, tot i que Costes sí que persegueix les instal·lacions municipals i altres instal·lacions més antigues i que estan en tramitació d’autorització des de fa molts d’anys”.

L’Ajuntament de Pollença “lamenta que la Demarcació de Costes tingui una doble vara de mesurar per aquest tipus d’actuacions, ja que per una banda requereix a l’Ajuntament que retiri els accessos de minusvàlids, passarel·les, banderes i elements que no són lucratius i sanciona el consistori, mentre que per l’altra és incapaç de fer complir la legalitat a establiments que es lucren mitjançant l’ocupació de domini públic”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt