Ara llegint
Ports IB invertirà 440.000 euros en la millora del Port de Banyalbufar

Ports IB invertirà 440.000 euros en la millora del Port de Banyalbufar

Amb la finalitat de millorar l’accessibilitat i la seguretat d’utilització de la instal·lació del Port de Banyalbufar, Ports IB ha anunciat que el proper mes d’octubre començarà les obres de millora de conservació i manteniment d’aquest indret, intentant alterar al mínim la imatge actual del Port. Començaran una vegada acabat el procés de licitació i adjudicació que s’iniciarà properament, així com passada la temporada d’estiu per afectar el més mínim a l’activitat ordinària del port.

D’aquesta manera es procedirà a demolir les edificacions que es troben en mal estat així com les instal·lacions i serveis a restaurar, estructures de suport d’embarcacions i altres estructures a reposar. També es reconstruirà la plataforma d’embarcacions, trencada amb els temporals i es millorarà l’accés a la platja.

El passat estiu de 2021 des de Ports IB es va dur a terme una actuació d’urgència a causa del mal estat en que havien quedat les instal·lacions després del temporal. Així doncs, el que es pretén amb el projecte és poder fer una actuació integral millorant les infraestructures que ara mateix es troben en estat de deteriorament. El pressupost de licitació de les obres és de 440.597.21 euros i tenen una duració prevista de tres mesos.

Dels 38 amarraments en base que hi ha actualment, 22 d’ells han sol·licitat en termini la corresponent renovació de les autoritzacions que a partir d’enguany passen de tenir una durada de 3 a 4 anys i que s’autoritzaran properament. De forma paral·lela al projecte de millora del Port de Banyalbufar s’adjudicaran els 16 llocs d’estada d’embarcacions que en aquests moments es troben pendents d’adjudicació.

Finalment, pel que fa a les embarcacions que ocupen llocs de forma fraudulenta, s’iniciaran expedients sancionadors així com la tramitació dels corresponents expedients d’abandonament que poden concloure amb el desallotjament de les embarcacions i el seu desballestament.

Totes aquestes actuacions permetran poder gaudir d’unes instal·lacions millorades així com poder regularitzar l’estada d’embarcacions al port de Banyalbufar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt