Ara llegint
Sóller crea una nova marca de confitura de taronja i llimona, ecològica i de quilòmetre zero

Sóller crea una nova marca de confitura de taronja i llimona, ecològica i de quilòmetre zero

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, la finca familiar Cas Curial, gestionada per Joaquín Pourqué, i el taller ocupacional Estel Nou s’han unit per treure al mercat un nou producte agroalimentari de quilòmetre zero i ecològic.

Es tracta d’una línia de confitura, de taronja i de llimona, que a partir d’ara es trobarà a la botiga de la Cooperativa de Sóller i que més endavant anirà ampliant el seu cercle comercial.

Joaquín Pourqué, productor, juntament amb Marga Morey i Pere Joan Oliver, representants de la Cooperativa Agrícola, han estat els encarregats de presentar en societat del nou producte, controlat pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE), que vol contribuir a l’economia circular i a potenciar l’agricultura ecològica, un dels actuals pilars de la Cooperativa de Sóller.

Pourqué és l’ànima del projecte i qui hi posa les taronges de la varietat canoneta i les llimones del seu hort ecològic situat al centre de Sóller i la recepta per a l’elaboració de la confitura, que veu la llum gràcies a la contribució d’Estel Nou. Morey ha destacat que es tracta d’un producte de quilòmetre zero, fet íntegrament a Sóller, i que contribueix a l’economia circular. La tècnica de la Cooperativa destaca la poquíssima distància que existeix entre l’hort, les cuines d’Estel Nou i el punt de venda de la Cooperativa.

Per la seva banda, Oliver ha destacat les atencions especials que dispensa la Cooperativa als conreus ecològics. Per al vicepresident de la Cooperativa, Sóller té unes condicions molt idònies per a un creixement exponencial de la producció agrària ecològica. De moment tenen dos socis que produeixen cítrics amb la certificació ecològica i un tercer en tràmit. De fet, Pourqué ha destacat l’assessorament que rep de la Cooperativa per a un correcte desenvolupament del seu hort.

La producció de la nova línia de confitura és, ara per ara, molt limitada, però han anunciat que s’anirà ampliant en el futur, sempre amb taronja i llimona locals i sempre amb producció ecològica, a mesura que el mercat ho permeti.

Foto: Pere Joan Oliver

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt