Ara llegint
Sóller i la Ràpita, ara més units per la tradició de la pesca

Sóller i la Ràpita, ara més units per la tradició de la pesca

Una delegació integrada per una cinquantena de persones, encapçalada pel batle del municipi tarragoní de La Ràpita, Josep Caparrós, ha visitat aquest cap de setmana el municipi de Sóller en motiu de l’agermanament dels dos pobles i també de les seves respectives confraries de pescadors.

L’acte central de la visita ha tengut lloc a la sala magna de l’Ajuntament de Sóller, on els representants rapitencs han estat oficialment rebuts per les autoritats locals, representades en aquest cas pel regidor de Cultura i Esports, Miquel Nadal, i altres membres del consistori i responsables de la confraria de pescadors del Port de Sóller.

Portaveus de les dues delegacions han recordat que La Ràpita i Sóller estan unides no només per la seva proximitat geogràfica, malgrat tenir la mar enmig, sinó també per una llarga tradició comuna, la pesca, que ha contribuït a la gestació de relacions d’amistat i també familiars.

L’acte oficial d’agermanament es va dur a terme ara fa un any a Sant Carles de la Ràpita, quan una representació sollerica va visitar aquella població. L’agermanament es va gestar des d’abans de la irrupció de la pandèmia i les limitacions sanitàries varen anar endarrerint-ho tot, fins que avui s’ha completat el protocol. També al llarg d’aquest temps el poble tarragoní ha canviat de nom: de Sant Carles de la Ràpita ha passat a dir-se simplement La Ràpita.

Entre d’altres activitats, la delegació catalana ha visitat la Llotja de pescadors del Port de Sóller i la barriada marinera, ha tengut oportunitat de viatjar amb el tramvia centenari que uneix el Port i Sóller i també de degustar la gastronomia local.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt