Ara llegint
Dragon Boats, el nou esport que a partir d’ara es pot practicar a l’Estany des Pont d’Alcúdia

Dragon Boats, el nou esport que a partir d’ara es pot practicar a l’Estany des Pont d’Alcúdia

Dragon Boats, el nou esport que a partir d'ara es pot practicar a l'Estany des Pont d'Alcúdia

Mallorca ja compta amb dues Dragon Boats, unes embarcacions de competició arrelades a les mil·lenàries tradicions xineses que ara arriben a l’illa. Avui s’han presentat a l’Estany des Pont d’Alcúdia, emplaçament d’entrenament dels piragüistes mallorquins, dos bots que el Consell de Mallorca, des de l’àrea d’Esports, ha adquirit per a la pràctica esportiva en edat escolar, familiar i per a diverses pràctiques esportives de Federació Balear de Piragüisme.

A l’acte hi han participat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, la directora insular d’Esports, Marga Portells, el director insular de Transició Joan Gaspar Vallori, el president de la Federació de Piragüisme, Juan Carlos Fuentes, el director tècnic i gerent Xavier Marroig, i un elenc de piragüistes de primer nivell federats a l’illa: Sete Benavides, Joan Toni Moreno, Toni Segura, Cristian Agu, Pere Antoni Prats, Antia Ancome i Tano García, que pertanyen tant a equips nacionals com internacionals.

Del consistori alcudienc hi han assistit el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín, la primera tinent de batle, Bàrbara Rebassa, i el regidor d’Esports, Joaquín Cantalapiedra.

Les dues noves canoes compten amb quasi 14 metres de longitud i es decoren amb el tradicional dragó asiàtic. S’organitzen equips de 20 remadors i durant les pràctiques de rem o les curses de bots hi ha un encarregat del tambor, qui manté el ritme, i una altra persona que va a la part del darrera de l’embarcació i és l’encarregat de la direcció. Es competeix en trajectes de 250 o 500 metres.

El Consell de Mallorca posa a disposició de la federació aquestes noves Dragon Boats que també seran usades en activitats que ofereix la Direcció Insular d’Esports als seus usuaris, com el «Suma’t», tallers esportius en horari escolar, l’«IESportiu» en l’àmbit de sortides dirigides als adolescents, o les «Estades esportives», programa que compta amb jornades esportives a hotels de la zona d’Alcúdia.

L’objectiu és donar a conèixer la pràctica del piragüisme i en concret d’aquesta innovadora modalitat a Mallorca, un esport que a l’illa compta amb al voltant d’un miler de federats en edat escolar, i que creix any rere any.

El conseller Serra ha afirmat que «el Consell fa una passa més en la potenciació de l’esport de rem, que a Mallorca compta amb unes figures representants exemplars que fan podis internacionals i olímpics», i ha afegit «l’objectiu passa per potenciar esports minoritaris, entre cometes, perquè a Mallorca cada cop tenim més piragüistes federats».

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt