Ara llegint
Sóller pacta amb el Govern tirar endavant el nou centre de dia a les instal·lacions de l’antic escorxador

Sóller pacta amb el Govern tirar endavant el nou centre de dia a les instal·lacions de l’antic escorxador

L’edifici de l’antic escorxador municipal, actualment en situació de ruïna, acollirà finalment el centre de dia públic de Sóller, seguint l’acord que es va signar durant la passada legislatura, després de diversos intents per localitzar altres ubicacions que preferia l’actual equip de govern.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, acompanyada del batle de Sóller, Carles Simarro, el regidor de Serveis Socials, Carlos Darder i altres regidors de l’equip de govern, han visitat les instal·lacions del vell escorxador, situades en el centre de la ciutat.

La principal raó d’aquesta visita fou seguir el Protocol General d’actuació signat per ambdues parts durant l’anterior legislatura (Ajuntament de Sóller i el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears), i per dur a terme tot l’acordat recentment en sessió plenària: la reforma i rehabilitació de l’antic escorxador com nou centre de dia.

El conjunt d’edifici que conforma l’escorxador, situat al camí de ses Fontanelles vol formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, amb la finalitat d’oferir un servei de qualitat per a les persones que es troben en una situació d’especial vulnerabilitat, que necessiten ajuda per dur a terme les activitats essencials de la vida diària, assolir autonomia personal i per poder exercir plenament els seus drets de ciutadania.

Les autoritats varen acordar la pròxima proposta de conveni, que serà elaborada pel Govern i en la que hi constaran els detalls del projecte.

Una vegada signat el nou conveni, s’especificarà la posada en marxa del nou centre de dia.

Mentre el projecte s’executa, la residència d’ancians Fontsana de Sóller ofereix el servei de centre de dia a les seves instal·lacions, així com s’acordà amb la Plataforma per a un Centre de Dia Digne a Sóller.

Després de la reunió amb la conselloera, el batle i el regidor de Serveis Socials s’han reunit amb un representant de l’esmentada plataforma per traslladar-li les conclusions de la passada reunió amb la consellera. El batle ha deixat clar l’objectiu d’aconseguir una gestió concertada per als dos centres que donaran servei a Sóller i la satisfacció de l’Ajuntament de poder donar resposta a les necessitats del municipi de la Vall.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt