Ara llegint
Tornaran les colònies a Cala Murta després de set anys de paràlisi per problemes burocràtics

Tornaran les colònies a Cala Murta després de set anys de paràlisi per problemes burocràtics

Tornaran les colònies a Cala Murta després de set anys de paràlisi per problemes burocràtics

L’Ajuntament de Pollença s’ha felicitat perquè el Parlament de les Illes Balears ha donat llum verda a la Llei de lleure educatiu per a infants i joves a les Illes Balears, la primera normativa pròpia sobre aquest tipus d’oci. Això suposa que, després de set anys de clausura, les colònies de Cala Murta es podran reprendre.

Segons han destacat des del consistori pollencí, “la llei ha atorgat al lleure la importància com a eina educativa dins l’educació no formal i ha suposat la modificació de qüestions que afecten el sòl rústic i en concret al permís per dur a terme activitats d’educació ambiental o campaments en zones ANEI”.

Des de Pollença recorden que l’Ajuntament i la Fundació Rotger Villalonga havien perseguit durant molt de temps la reobertura de l’activitat a Cala Murta, paralitzada precisament per un problema burocràtic i normatiu.

“Avui en dia, aquest tipus d’oci és una activitat permesa”, sostenen des de l’Ajuntament pollencí, per la qual cosa el titular i responsable de la casa de colònies, la Fundació Rotger Villalonga, ja podrà sol·licitar a l’Ajuntament la llicència requerida per tal d’obrir novament les portes.

Després de set anys de paràlisi, serà necessari adequar les instal·lacions a les exigències actuals abans de poder recuperar l’activitat de les colònies.

“L’acollida d’activitats de lleure educatiu, tendran la consideració d’ús admès, sempre que s’ubiquin en edificacions existents que s’haguessin destinat a l’activitat d’alberg, que no s’emplacin en ANEI d’alt nivell de protecció ni en Àrea de Prevenció de Risc d’Inundació i que siguin gestionades per administracions públiques o entitats sense ànim de lucre”, detallen des de l’Ajuntament, que s’ha mostrat agraït al Govern Balear i especialment a la Conselleria d’Afers Socials, la promotora de la llei, “que hagin tengut la sensibilitat d’incloure aquesta qüestió dins la llei i ens alegrem del consens polític aconseguit”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt