Ara llegint
Tramuntana XXI demana una moratòria de proves automobilístiques a la MA 10

Tramuntana XXI demana una moratòria de proves automobilístiques a la MA 10

L’entitat Tramuntana XXI ha demanat aplicar urgentment una moratòria de proves esportives a la carretera MA 10 que travessa la Serra de Tramuntana, la redacció d’un estudi tècnic de mobilitat en aquesta i altres carreteres de la zona, així com també reforçar els mitjans humans i tècnics per assegurar el compliment de la normativa vigent en matèria de velocitat, renou i dimensions de vehicles.

Ho demanen després de constatar que les mesures que s’han pres fins ara per evitar “comportaments incívics i temeraris” en aquesta via han resultat ser “insuficients i ineficaces”. Consideren que les autoritats competents “continuen passant-se la pilota pel que fa a l’assumpció de responsabilitats” i exigeixen una solució urgent i definitiva.

Des de la creació de Tramuntana XXI, aquesta entitat ha treballat intensament amb totes les autoritats competents per intentar erradicar aquest problema, especialment pel que fa a la inseguretat viària, a causa dels comportaments incívics i temeraris d’alguns vehicles a motor i l’excés de renou per mor del trucatge dels motors i dels tubs d’escapament.

I és que aquest tram de carretera s’ha anat convertint, al llarg de les darreres dècades, en una carretera molt transitada per motoristes que volen gaudir del seu paisatge, però també d’altres que converteixen aquesta via en un circuit de carreres, registrant-se curses il·legals, conduccions temeràries i, en ocasions, també accidents greus.

Tot això, per a Tramuntana XXI “crea una inseguretat i una contaminació acústica que afecta molt negativament tant les persones residents i visitants com el mateix entorn natural”.

Segons aquest gru, el problema en els darrers anys ha anat incrementant-se, especialment els caps de setmana, tant de dia com de matinada, malgrat la posada en funcionament d’algunes mesures per part del Consell de Mallorca, Delegació de Govern, Guàrdia Civil i DGT.

Consideren que aquestes mesures han estat tant insuficients com ineficaces i el problema persisteix i augmenta notablement, s’han produït protestes per part dels veïns de Banyalbufar i queixes d’ajuntaments com Sóller i Fornalutx. A més, ha aparegut una plataforma, Indignats MA 10, que ja ha realitzat un tall de carretera a Banyalbufar i que ha anunciat altres mobilitzacions, que es duran a terme “per sorpresa”.

Per altra banda, és de destacar que l’opinió pública en contra de tals pràctiques mostrada a través dels mitjans de comunicació (transcendint la mateixa illa de Mallorca i fins i tot l’Estat) també s’ha mostrat molt crítica amb nul·la o tèbia actuació per part de les autoritats competents, segons recorda Tramuntana XXI.

“Avui dia contemplam també amb molta preocupació que les mateixes autoritats
competents continuïn “passant-se” la pilota pel que a l’assumpció de responsabilitats” i “això no fa més que anar en contra de l’ànim, la salut i la paciència d’una població que reclama solucions eficaces a aquest tema des de fa dècades sense cap resultat”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt